Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Kapitalforvalternes overskud tordner frem

Linda

søndag 11. september 2016 kl. 9:57

Landets store kapitalforvaltere har de seneste år udviklet sig til at være rene guldgruber for ejerne.

Selvom flere af kapitalforvalterne ikke voksede meget mere end markedsafkastet, steg deres indtægter og overskud markant. Målt på vokseværk i AuM vandt Maj Invest med en vækst på hele 40 procent.

Mens banksektoren generelt er hårdt presset på basisindtjeningen, så fortsætter kapitalforvaltning for private og professionelle investorer med at vokse med raketfart. Især de kapitalforvaltere, som håndterer investeringsforvaltning for egne investeringsforeninger – og dermed private investorer – har de seneste år noteret voldsom vækst i overskuddet.

Vi har tidligere år haft fokus på det regionalbank-ejede BankInvest, som var gennem et opslidende biotekeventyr. Men de seneste år er kapitalforvalteren for alvor vendt tilbage med solid vækst. Asset under management (AuM) er på to år vokset fra 62 mia. kr. til 76 mia. kr. Overskuddet er for ejerne vokset fra 69 mio. kr. forrige år til 159 mio. kr. sidste år, især drevet af forvaltning af private investeringsforeningsmidler. BankInvest oplyser, at forvalterens markedsandel på foreninger er vokset fra 8,1 procent til 8,8 procent, ikke mindst fremmet af en stærk distributionskanal. BankInvest har dog hverken en placering i Økonomisk Ugebrevs rating af de bedste forvaltere i danske aktier eller i globale aktier.

Maj Invest slog sidste år alle vækstrekorder. Væksten i AuM blev på 44 procent, og selskabet oplyser, at indtægterne steg fra 106 mio. kr. til 144 mio. kr. Ifølge regnskabet søger Maj Invest at ekspandere sin asset management-forretning i udlandet, og det oplyses, at der er opnået udenlandske mandater for 1,9 mia. kr.

Også Carnegie gik solidt frem i indtjening, især på grund af performance-fremgang fra året før. Selve formuen under forvaltning steg fra 83 mia. kr. til 88 mia. kr., især på grund af kursgevinster på aktieafdelingerne. Carnegie skriver, at overskudsfremgangen fra 114 mio. kr. til 187 mio. kr. særligt skyldes performancefee for gode investeringsresultater på porteføljerne.

PFA Asset Management oplyser, at selskabet forvalter en formue på 315 mia. kr., fordelt på 26 afdelinger. Heraf kommer 312 mia. kr. fra PFA Pension og 3 mia. kr. fra eksterne investorer. Formuepleje øgede sidste år indtægterne til 30 mio. kr. fra 28 mio. kr. året før. Formue under forvaltning dykkede fra 50 mia. kr. i 2014 til 49 mia. kr. sidste år, også efter fusion af afdelingerne Absalon Invest, det tidligere Alfred Berg Invest.

læs hele udgivelsen her

MWL

A44a1189b7a1b2eb11be1d89227a02382f03f867

 

 

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank