Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Lovforslag, bekendtgørelser og rapporter

Sten Thorup Kristensen

fredag 24. august 2018 kl. 17:43

Justering af sikkerhedsregler i forsikringsselskaber: De nuværende regler kan indebære, at samme funktioner bliver udført flere gange, og hver gang udløser gebyr. Det vil erhvervsminister Rasmus Jarlov se nærmere på, oplyser han i et svar til Morten Bødskov (S): ”Regeringen har på baggrund af en anbefaling fra arbejdsgruppen vedrørende eftersyn af den finansielle regulering besluttet at foretage et serviceeftersyn af de nævnte bestemmelser vedrørende betryggende vilkår og rimelig behandling samt af kravet om en ansvarshavende aktuar i Lov om Finansiel virksomhed.

Erhvervsministeriet ser på den baggrund på, om den gældende regulering indebærer, at de samme hensyn varetages flere steder og derfor belaster kunderne via unødigt høje administrationsomkostninger. Målet er at undgå dobbeltregulering og se på mulighederne for en mere målrettet regulering, uden at forsikringstagernes og pensionskundernes sikkerhed forringes.”

Nationalbanken: Realkreditinstitutter skal omfattes af NEP-krav: Bogstaverne står for Nedskrivningsegnede Passiver, og princippet er at sikre, at bankerne i en nødsituation kan samles op af en konkurrent, frem for at blive reddet af staten. ”Som argument mod at indføre et NEP-krav til realkreditinstitutterne har det været fremført, at det særligt i krisetider kan være problematisk at refinansiere gæld til opfyldelse af et NEP-krav.

Imidlertid har ikke kun behovet for at refinansiere gæld, men også behovet for at udstede ny gæld, betydning for realkreditinstitutternes finansieringsrisici. Institutterne har i dag et stort finansieringsbehov i krisetider, da de er underlagt et krav om supplerende sikkerhedsstillelse, og det krav stiger kraftigt, når boligpriserne falder, hvilket de typisk gør i krisetider. Nationalbankens beregninger viser, at realkreditinstitutternes samlede finansieringsbehov i perioder med store fald i boligpriserne vil være mindre med et NEP-krav end uden et NEP-krav,” skriver Nationalbanken i en analyse.

2017 var et godt år for investeringsfonde – især de passive: Formuen i de danske investeringsfonde voksede med ca. 10 pct. i 2017, viser Finanstilsynets gennemgang af markedsudviklingen: ”Investeringsfondenes vækst kan både tilskrives, at der blev tilført flere nye midler, og at fondene samlet gav et positivt afkast. Formuen i de passivt forvaltede investeringsfonde steg med 24 pct. eller 32 mia. kr. De passive fonde dækker nu 7 pct. af investeringsfondens samlede formue, hvilket dog fortsat er et lavt niveau i international sammenhæng.

De historisk lave kursudsving på kapitalmarkederne i 2017 påvirkede også den gennemsnitlige risikoklassificering af investeringsfondene. Investeringsfondene klassificeres efter risiko på en skala fra 1-7, og det er en af de væsentlige overordnede risikoinformationer for detailinvestorerne. På trods af, at aktivfordelingen i investeringsfondene var stort set uændret, faldt den gennemsnitlige risikoklassificering i de traditionelle investeringsforeninger (UCITS-fonde) fra ca. 4,2 til ca. 4,0.”

Bankerne får ny netbank: Nationalbanken oplyser, at den sidste weekend har udskiftet den infrastruktur, hvormed man betjener bankerne: ”(Det nye system), der hedder Kronos2, er en avanceret netbank, som banker, realkreditinstitutter og afviklingssystemer er forbundet til. Kronos2 sikrer, at danske kroner overføres sikkert og hurtigt. Kronos2 indgår som en central del i afviklingen af valutahandler, værdipapirhandler og betalinger med fx betalingskort. Nationalbanken og resten af den finansielle sektor har arbejdet tæt sammen i flere år for at forberede overgangen til Kronos2. Med det nye system får Nationalbanken som bankernes bank i Danmark en nutidig og robust teknisk løsning. Kronos2 er en forudsætning for, at danske banker senere i år får adgang til det fælleseuropæiske værdipapirafviklingssystem, Target2-Securities.”

STK

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Udløber snart
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Udløber snart
Business Controller
Region Hovedstaden
Udløber snart
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank