Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

PWC og Deloitte presses på revisionshonorarer

Linda

søndag 14. maj 2017 kl. 14:55

De to store revisionsfirmaer PWC og Deloitte bliver presset mest på revisionshonorarer. Deres indtægter fra lovpligtig revision dykkede sidste år. Deloittes indtægter faldt med to procent, mens PWC´s faldt med syv procent. Allround taber blev PWC, viser Top 100 kortlægning af revisionshonorarer.

I forhold til erhvervsvirksomhedernes omsætning er PWC det billigste af de fire store revisionshuse – med et revisionshonorar på 0,031 procent af revisionskundernes samlede omsætning. Ca. syv procent dyrere er EY og KPMG, som ligger på et gennemsnitligt revisionshonorar på 0,033 procent. Noget dyrere er Deloitte med et gennemsnitshonorar på 0,040 procent af kundernes samlede omsætning, hvilket dog er lidt lavere end året før. Kun EY har øget den gennemsnitlige honorarpris, samtidig med, at revisionshuset, som består af det tidligere EY og det ”gamle” KPMG, er eneste af de store revisionshuse, der har øget den samlede revisionsomsætning sidste år. EY har til gengæld fået reduceret sine indtægter på ”anden rådgivning” med næsten samme beløb, som man har vundet ny revisionsomsætning.

Deloitte samlede vinder i 2016

Sammenlægges lovpligtig revisionshonorar med honorar for ”anden rådgivning” står Deloitte som en samlet vinder med et plus på 17 mio. kr., mens EY kører stort set lige rundt. PWC står som den store taber, idet revisionsfirmaet både har mistet revisionshonorar og ”anden rådgivning”, for i alt 70 mio. kr.

KPMG har slet ikke formået at bide sig fast endnu blandt de allerstørste virksomhedskunder, og på den seneste generalforsamling mistede KPMG blandt andet Carlsberg, efter at have mistet A.P. Møller-Mærsk forrige år.

Noget tyder således på, at det nye KPMG må forvente en betydeligt længere periode, til at

markedsindtrænge de store Top 100 selskaber på revision, end forventet, med mindre revisionshuset strategisk vælger at gå mere efter anden rådgivning, eksempelvis skatterådgivning, hvor KPMG har en styrkeposition.

PWC vinder Carlsberg fra KPMG
Modsat er der indikationer på, at EY har valgt at gå mere målrettet efter den lovpligtige revision – på bekostning af ”anden rådgivning,” hvilket også kan være et strategisk valg. Indtil videre er det vanskeligt at se et klart billede af, hvad PWC vil.

Det var PWC, der overtog tjansen fra KPMG som revisor for Carlsberg. Så det kan være, at PWC fortsat håber på en fleksibel dansk fortolkning af EU reglerne om hvad revisor må og ikke må indenfor anden rådgivning, så man fortsat kan både blæse og have mel i munden.

læs hele udgivelsen her

Morten W. Langer

 

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Udløber snart
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank