Den danske vækstbørs har de seneste år fået mange nye selskaber, og hovedparten af dem har stillet stærk salgsvækst i udsigt, når de fik penge til at ekspandere. Økonomisk Ugebrev har taget pulsen på en stribe af de First North-selskaber, der har leveret regnskaber for halvåret. Der er både positive og negative overraskelser imellem, skriver chefredaktør Morten W. Langer i denne analyse
FOM Technologies skriver i regnskabet, at ”best H1 revenue result for FOM Technologies historically, with total revenue tripled to around DKK 10 mio. and a strong pipeline going forward. Current annual guidance retained and expected to be in the “high end” of the range.”
Som hovedpunkter oplyses: “Total revenue for H1 2021 at DKK 9.597 Thousand (+198 % from DKK 3.221 Thousand in H1 2020). • Fixed cost for H1 2021 at DKK 5.790 Thousand (+86 % from DKK 3.112 Thousand in H1 2020). • Innovation and R/D spending for H1 2021 at DKK 605 Thousand (+51% from DKK 402 Thousand in H1 2020). • EBITDA for H1 2021 at DKK -1.189 Thousand (DKK -1.638 Thousand in H1 2020). • Sales and earnings are following the 2021 annual guidance/budget. • Pipeline looks promising for the rest of 2021 and into the next financial year. • Annual guidance retained and expected to be in the “high end” of the range.”
Ved halvåret var der 3,8 mio. kr. tilbage i kassen, så en kapitalforhøjelse synes sandsynlig.
Risma, der sælger systemer til håndtering af compliance og risk management, bryster sig af at være et af de få selskaber på First North, der overrasker positivt: ” In June RISMA adjusted the full year expectations for ARR (annual recurring revenue) In 2021 from 14,6 million DKK to 15,0-15,4 million DKK. RISMA has, thereby, been one of few companies on NASDAQ First North Denmark that has issued a positive adjustment within the first months after the IPO,” hedder det i regnskabet.
Ifølge regnskabet blev omsætningen øget fra 6,5 mio. kr. i første halvår 2000 til 7,3 mio. kr. i første halvår 2021. Selskabet hentede i foråret 40 mio. kr. på børsen, og der blev brændt knap ti mio. kr. incl. 3,4 mio. kr. i IPO-omkostninger af. Selskabet har en aktuel børsværdi på 148 mio. kr., og den aktuelle likviditet er 33 mio. kr.
Alefarm Brewing lander i halvåret en omsætning på 4,8 mio. kr., og forventningen om en omsætning på mindst ti mio. kr. for helåret fastholdes. EBITDA blev minus en halv mio. kr., og der er 13 mio. kr. i kassen. Så fastholdes omkostningsstruktur og indtjeningsniveau, synes der at være en god likviditetsbuffer. Selskabet har en aktuel børsværdi på 65 mio. kr. I regnskabet oplyses, at ”eksporten har endnu ikke nået samme niveau, som inden COVID-19 og de efterfølgende nedlukninger af nøglemarkeder på tværs af især Europa, men indikationerne er efterhånden positive flere steder.”
Conferize, som er blevet overtaget af nye ejere, har stadig ikke fortalt klart og tydeligt, hvordan de vil skabe en forretning ud af eventplatformen. De tidligere ejere med Lars Kolind i spidsen kastede netop håndklædet i ringen, fordi de gav op på at skabe en lønsom forretning på baggrund af de mange års udviklingsarbejde. Økonomisk Ugebrev har fulgt selskabet tæt, og det har fra starten været et mysterium, hvordan eventselskabet skulle finde en placering i de stærkt konkurrencebaserede internationale eventmarked.
I regnskabet oplyses det, at ”med genrejsningen af selskabet er der blevet etableret en ny model for den videre udvikling af platformen. Der er etableret et udenlandsk tech team og indgået flere strategiske partnerskaber. Ambitionen er at levere en moderne, komplet og åben platform. Conferize søger derfor at etablere stadigt flere partnerskaber med markedsledende værktøjer indenfor hver deres felt, så Conferize platformen i stadigt højere grad integrerer naturligt ind i kundernes hverdag – og indgår i økosystemer omkring markedsledende værktøjer.”
Det er dog stadig vanskeligt at gennemskue, hvad der skulle være banebrydende i den nye tilgang. De nye ejere formåede på imponerende vis af hente 16 mio. kr. i halvåret, og af den nye likviditet er der ved halvårets afslutning 14 mio. kr. tilbage. Ifølge pengestrømsopgørelsen var halvårets cashburn godt fem mio. kr. Med samme cashburn har selskabet finansiering til hen mod slutningen af 2022. Conferizes aktuelle børsværdi er 15 mio. kr., altså meget tæt på den aktuelle likviditet.
Vær et skridt foran
Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.
- Vi filtrerer støjen fra den daglige nyhedscyklus og analyserer de mest betydningsfulde tendenser.
- Du får dybdegående og faktatjekket journalistik om vigtige erhvervsbegivenheder lige nu.
- Adgang til alle artikler på ugebrev.dk.