Første bankregnskaber: Lønsomheden er under massivt pres

(ARKIV) Nordea domicil i Ørestad Nord, den 6. september 2017. Mens Ringkjøbing Landbobank ligger i top, ligger landets to største banker i bunden, når det kommer til image. Det skriver Ritzau, mandag den 3. september 2018.. (Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix)

Er den danske banksektor på vej mod næste krise? En gennemgang af ugens nye bankregnskaber viser, at årets sidste kvartal var udfordrende. En normalisering af tabene vil gøre rigtigt ondt i flere banker, rentemarginalen er under fortsat pres, og det samme er handelsindtjeningen.

Fortsætter opbremsningen i europæisk økonomi, kommer det til at gøre endnu mere ondt på de danske bankers lønsomhed. Økonomisk Ugebrevs gennemgang af de aktuelle regnskaber for fjerde kvartal viser en markant forringelse af lønsomheden næsten over hele linjen. Generelt er bankernes udgangspunkt meget forskelligt, og nogle banker vil fortsat være solidt lønsomme, hvis tabshensættelserne normaliseres. Nogle banker har valgt en ekspansiv strategi, men for flere af dem vokser omkostningerne mere end...