Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

FV 2019: Investorfradrag bevares, men udvides næppe

Økonomisk ugebrev

mandag 03. juni 2019 kl. 0:39

”Den afgående regering har gennemført nye regler for såkaldt Investorfradrag, for at fremme finansiering af unge, unoterede vækstvirksomheder, i form af skattefradrag for investering med private midler. Er det jeres holdning, at denne ordning skal udvides efter planen eller afvikles?”

Socialdemokratiet ved finansordfører Benny Engelbrecht: ”Vi sikre, at der er gode vilkår for at starte virksomhed i Danmark. Vi har selv foreslået et investorfradrag for at sikre adgang til finansiering for iværksættere. Og vi bakker op om den nuværende model. Men vi er ikke enige i, at fradraget skal forhøjes yderligere. Det vil give en uforholdsmæssigt stor skattelettelse til de få, der har råd til at investere rigtig mange penge i nystartede virksomheder.”

Venstre ved skatteminister Karsten Lauritzen: ”Iværksættere har brug for kapital til at vokse. Derfor har Venstre gjort det lettere for iværksætterne at skaffe risikovillig kapital med et nyt investorfradrag. Efter planen skal fradraget øges fra 400.000 kr. til 800.000 kr. i 2023, men vi vil allerede hæve det fra næste år.”

De konservative ved Anders Johansson, finans- og erhvervsordfører: ”Vi ønsker, at ordningen skal udvides efter planen. Vi vil gøre det mere attraktivt at investere i danske virksomheder. Danskerne har store formuer stå-ende, og de penge skal vi have ud og arbejde, så de bidrager til at skabe vækst og velstand.”

Dansk Folkeparti ved Dennis Flydtkjær: ”Investorfradraget blev indført i en aftale sammen med Dansk Folkeparti. I DF bakker vi derfor naturligvis op om de aftaler, vi har indgået, så derfor skal den udvides efter planen.”

Enhedslisten ved Pelle Dragsted: ”Vi ønsker at afvikle investorfradraget, som er en ekstrem ulighedsskabende ordning, der stort set kun kommer de rigeste 10 procent af befolkningen til gode. Det er bekræftet i et svar fra Skatteministeriet. Desuden er der stor risiko for, at ordningen vil blive brugt til at undvige skat. Vi er åbne overfor at diskutere et grønt og socialt investorfradrag, der giver særlige fordele for investeringer i virksomheder som tager et særligt samfundsansvar, men med at langt lavere loft end det gældende.”

ØU: ”Er det vigtigt eller uvigtigt at fremme finansieringsmuligheder for iværksættere og unge vækstvirksomheder, med henblik på at styrke vækst og jobskabelse i erhvervslivets underskov?”

Socialdemokratiet ved finansordfører Benny Engelbrecht: ”Det er bestemt vigtigt, at iværksættere og nystartede virksomheder kan finde finansiering til at komme i gang eller til at vokse sig større. Det skal ikke være adgangen til kapital, der står i vejen for at realisere en god idé. Derfor vil vi også sikre bedre adgang til finansiering til nystartede virksomheder. Vi har selv foreslået et investorfradrag for at sikre adgang til finansiering for iværksættere. Og vi bakker op om den nuværende model. Derudover vil vi styrke Vækstfonden med 5 mia. kr.,”

Venstre ved skatteminister Karsten Lauritzen: ”Ud af de seks største danske tech-virksomheder startet efter år 1999 har fire valgt at flytte virksomhederne til udlandet på grund af bedre adgang til kapital og talent. Dermed er Danmark gået glip af vækst og arbejdspladser. Det skal vi gøre bedre. Vi vil udvide både aktiesparekontoen og investorfradraget.”

De konservative ved Anders Johansson, finans- og erhvervsordfører: ”Det er meget vigtigt, at iværksættere har god adgang til finansiering af deres projekter. Opstartsvirksomheder bidrager i høj grad til at skabe den vækst og innovation, som vi skal leve af i fremtiden. Derfor har vi vedtaget en investeringsfradragslov, som giver skattefradrag for investeringer i små og mellemstore virksomheder i vækstfasen. Derudover har vi lavet en styrket og forenklet erhvervsfremmeindsats.”

Dansk Folkeparti ved Dennis Flydtkjær: ”Iværksætterselskaber har svært ved at skaffe den nødvendige kapital, så det er utroligt vigtigt, at vi fra politisk side, prøver at understøtte og hjælpe dette område. Netop derfor har vi indført investorfradraget, men også gjort det nemmere at investere sin frie pensionsopsparing i unoterede aktier.”

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Udløber snart
Finance Manager
Region Nordjylland
SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank