Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Her er de bedst lønnede CEO’er i finanssektoren

Morten W. Langer

tirsdag 27. september 2022 kl. 6:00

den bedst lønnede topchef i finanssektoren er fortsat Trygs Morten Hübbe

Største lønstigninger sidste år tilfaldt Topdanmarks Peter Hermann og Alm. Brands Rasmus Werner Nielsen. Men den bedst lønnede topchef i finanssektoren er fortsat Trygs Morten Hübbe – lige efterfulgt af Nykredits Michael Rasmussen og Danske Banks nyere topchef Carsten Egeriis, viser Økonomisk Ugebrevs årlige kortlægning af cheflønningerne i de 100 største virksomheder.

CEO Morten Hübbe fra Tryg fastholder positionen som den bedst lønnede topchef i den danske finanssektor. Han fik sidste år en samlet honorering på 21,4 mio. kr., hvilket var 3 pct. mere end året før. Hübbes lønpakke består af en fast løn på 15,5 mio. kr., hvoraf 3 mio. kr. er pension. 

Oveni kom aktieløn for 4,7 mio. kr, hvori indgår bonus for ekstraordinær strategisk indsats i forbindelse med overtagelse af engelske RSA, som bestyrelsen udtrykker det. Som det er ved at blive sædvane i den danske finanssektor, fik de fire ledelsesmedlemmer herudover en særlig fastholdelsesbonus på 1,2 mio. kr., som tildeles ved fortsat ansættelse.

Høj løn til Egeriis

På de efterfølgende pladser på ranglisten kommer foreningsejede Nykredits Michael Rasmussen og Danske Bank nyere, internt rekrutterede topchef Carsten Egeriis. Han tiltrådte medio april 2021 og fik for den resterende del af året en samlet honorering på 13,2 mio. kr. 

Egeriis fik knap 3 mio. kr. i aktieløn og bonus, og omregnet til helåret blev den samlede lønpakke på 19 mio. kr., svarende til lidt mindre end forgængeren Chris Vogelzang fik. Det oplyses i vederlagsrapporten, at den kortsigtede bonus afhænger halvt af koncernresultater og halvt af personlige mål. Det oplyses videre, at 30 pct. er knyttet til finansielle mål, og 70 pct. knyttet til mål i Better Bank-strategien. 

Om sammenhængen mellem KPI’er og strategi oplyses bl.a., at 20 pct. er knyttet til kundetilfredshed, andre 20 pct. til mål omkring bæredygtighed og samfund og andre 30 pct. er knyttet til finansielle resultater.  

Overraskende får Danske Bank-chefen næsten samme samlede løn som Nordeas Frank Vang-Jensen, der sidste år fik en samlet aflønning på 21,8 mio. kr. – 16 pct. mere end året før. Nordea er markant større end Danske Bank og i betydeligt bedre form. 

Men der synes også at være tendens til, at de danske chefer i finanssektoren ligger på et højt lønniveau, hvilket tidligere er påvist af Konkurrencestyrelsen omkring det generelle lønniveau i den danske banksektor.             

Frank Vang-Jensen fik sidste år knap 8 mio. kr. i variabel løn mod knap 5 mio. kr. året før. Det oplyses, at de langsigtede mål bl.a. er baseret på bankens aktiekursudvikling i forhold til ni sammenlignelige banker og af udviklingen i overskud per aktie. 

Årets højdespringere var Topdanmarks Peter Hermann og Alm. Brands Rasmus Werner Nielsen, hvor sidstnævnte står foran en meget stor ledelsesopgave, der vil blive definerende for hans karriere. 

Alm. Brands topchef har uden tvivl haft travlt de seneste år, både op til købet af den danske Codan-forretning og fra dette forår med integrationen af den fjerdestørste danske skadesforsikringsforretning, som tilsyneladende er kommet godt fra start. 

Tilfreds bestyrelse

I årsregnskabet for 2021 oplyses det, at Rasmus Werners samlede løn steg til 10,9 mio. kr., mod 8,5 mio. kr. året før. Den faste løn inkl. pension steg fra 8,4 mio. kr. til 9,8 mio. kr., svarende til 14 procents fremgang. Hertil kom aktiebaseret løn på 0,8 mio. kr., mod 0,5 mio. kr. året før. 

Det forklares i vederlagsrapporten, hvorfor Alm. Brand-chefen nu stiger yderligere i løn: ”Rasmus Werner Nielsens vederlagspakke er reguleret fra at udgøre samlet kr. 9 mio. kr. til at udgøre samlet kr. 12 mio. kr. p.a. med virkning fra 1. juli 2021. Reguleringen skal ses i lyset af det arbejde, som er gennemført i forhold til at bringe Alm. Brand koncernen til en ny og stærkere position (…).” 

Det nye Alm. Brand bliver betydeligt større og lidt større end Topdanmark, selvom den vedtagne lønstigning på 40 pct. virker voldsom.

Topdanmarks Peter Hermann fik sidste år 11,0 mio. kr. mod 11,3 mio. kr. året før, så han bliver nu lønmæssigt overhalet af Rasmus Werner Nielsen. Hermanns variable løn udgjorde knap 4 mio. kr. I Topdanmarks meget detaljerede vederlagsrapport oplyses det, hvordan de enkelte resultatmål er opfyldt i bonusprogrammet. Fremdrift i navngivne strategiske projekter vægter hele 65 pct.

Morten W. Langer

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Er du økonom, og drømmer du om at bidrage til et bedre sundhedsvæsen og være tæt på beslutningerne på en af landets største børne- og ungeafdelinger?
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank