Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Køge-Calle har gemte ejendomme for et trecifret millionbeløb

Ejlif Thomasen

fredag 14. juni 2024 kl. 11:15

Køge-Calle har gemte ejendomme for et trecifret millionbeløb

I TV2’s dokumentar ”Den sorte Svane” kom hele Danmark til at kende Carl Richard Christensen, ejendomsmatador i Køge og bedre kendt som Køge-Calle. ”Han ejer det halve af Køge,” lød det fra en Køge-borger til TV2. Men hvad er op og ned på hans private formue? Det har Økonomisk Ugebrevs fagredaktør Ejlif Thomasen, som står bag kortlægningen af Danmarks 100 Rigeste, gravet i. Afdækningen viser et overraskende billede af hans private formuer, som på papiret er tæt på nul.

Formelt ejer Carl Richard Christensen, altså Køge-Calle, hverken ejendomme personligt eller gennem danske selskaber. Det er til trods for at han – med rette – opfattes som en større ejendomsbesidder af lokale i Køge. Økonomisk Ugebrev har gravet i hans regnskaber og registrerede ejerskaber af ejendomme, gennem selskaber og privat, og der dukker stort set ikke noget op.

Jo, han ejer et ejendomsadministrationsselskab med en egenkapital på nogle millioner. Men det er kun det, der kommer frem ved en systematisk søgning gennem forskellige kilder, herunder CVR-registeret og en database med oplysninger om ejere bag danske ejendomme.

Mange konkurser

En søgning på Carl Richard Christensen i CVR viser, at han har været involveret i særdeles mange selskaber, der efterfølgende er gået konkurs eller er tvangsopløst. Samlet er omkring 55 selskaber, hvor han har været i direktion eller bestyrelse, endt med konkurs eller tvangsopløsning. Det gælder også for mange at de selskaber, han har overtaget ejendomme fra.

Vi har ikke oplysninger om, at han skulle være idømt konkurskarantæne, og af den grund ikke står som registreret ledelse i et selskab. Senest har han være formand i selskabet Euro-Workers, hvor han fratrådte den 28. maj 2024, altså for meget for nylig. Selskabet aktiviteter består i at drive udlejning af arbejdskraft, handel, håndværk og industri samt anden dermed beslægtet aktivitet, oplyses det. Driftsoverskuddet var sidste år 9 mio. kr.

Men gravearbejdet har også afsløret, at Køge-Calle faktisk har en meget stor ejendomsportefølje, eller rettere sagt hans familie ejer mange ejendomme med bogførte værdier på ca. 350 mio. kr. Hovedparten af Køge-Calles ejendomsimperium er dog officielt ejet af hans børn, Lasse og Stine Madegaard Christensen.

Ejerskabet ligger i selskabet Selandia Investment. De to voksne børn ejer gennem et fælles holdingselskab LS Holding 2015 ApS 78 pct. af Selandia Investment, hvor der er ejendomme bogført til en samlet værdi på 330 mio. kr. Den resterende andel ejes af Lars Axeltoft Tregart, som bor i Klampenborg. Hans holdingselskab har en egenkapital på 100 mio. kr.

I selskabet Selandia Investment er der samlet en portefølje på 49 ejendomme. Hovedparten er i Køge. En væsentlig del er det, der går under navnet Den Hvide By, og som er ejendomme, hvor det tidligere Codan Gummi lå. Projektet Den Hvide By blev etableret for omkring 15 år siden. Navnet er en følge af, at mange af bygningerne er hvide.

Ejendomme i flere byer

En del ejendomme blev overtaget af Selandia Investment tilbage i 2012. Det skete efter en konkurs i det oprindelige ejerselskab Bridana A/S, hvor Køge-Calle i øvrigt selv var direktør frem til konkursen i 2012. Udover ejendommene overtaget i 2012 er der senere kommet flere til. I Den Hvide By ejer Selandia Investment 13 ejendomme på i alt 26.456 kvm. Det er ejendomme med adresse på Galoche Alle, Støberivej, Theilgaards Alle, Theilgaards Torv og Valdemarshaab i Køge.

Der er tale om erhvervsejendomme, der dels er udlejet til kontor og detailhandel, men en enkelt af ejendommene bliver brugt til idrætsformål. Hertil kommer en byggegrund på 4000 kvm. beliggende på Valdmarshaab 13 i tilknytning til området. Byggegrunden er købt i 2021 for 5,25 mio. kr. Den er med de nye ejendomsvurderinger vurderet til 16,1 mio. kr., svarende til tre gange den bogførte værdi.

Udover ejendomme i Køge ligger der i Selandia Investment også en række ejendomme i både Rødby og Nykøbing Falster og enkelte i Vordingborg og Slagelse. Hovedparten af ejendommene er købt for mere end ti år siden.

Men der er også nyere køb i Selandia Investment. Det seneste er et køb i Næstved, hvor der i april i år er købt ejendommene Industrivej 11 samt 9a og b. Det er lagerlokaler, og på de tre matrikelnumre, der indgår i samme handel, er der i alt 3148 kvm. bygninger fordelt på i alt godt 16.300 kvm. grund. Selandia Investment har betalt 8,8 mio. kr. for de tre ejendomme, der ligger som naboer.

De 49 ejendomme i Selandia Investment er samlet bogført til 313,6 mio.kr. Heraf udgør anskaffelsessummen 228 mio. kr., og det betyder, at der samlet er opskrevet godt 85 mio. kr. på ejendommene. I betragtning af, at ejendommene for manges vedkommende er købt for mange år siden, virker opskrivningerne til den konservative side.

Værdier for 300 mio. kr.

Der er i seneste regnskab benyttet et afkastkrav på 6,5 pct. til beregning af værdierne, og ved opgørelsen var 90 pct. af arealerne udlejet. Selskabet havde ved udgangen af seneste regnskabsår en egenkapital på 148 mio. kr. og et resultat før skat på godt 7 mio. kr. efter negative dagsværdireguleringer på knap 11 mio. kr. Ledelsen regner selv med et normaliseret driftsresultat på godt 20 mio. kr.

Ved siden af Selandia Investment ligger selskabet Køge K/S, som LS Holding ejer ca. 40 procent af. I Køge K/S ligger ejendommene Theilgaardsvej 1-10 og Københavnsvej 104 i Køge. De ligger lige op til Den Hvide By og omfatter bygninger på i alt 8.380 kvm. på en grund på 18.600 kvm. Ejendommene er dels udlejet til kontor og dels til detailhandel. De er i selskabet bogført til 120 mio. kr., og det er på baggrund af et afkastkrav på 6,25 pct.

Når man korrigerer for, at familien Christensen ikke ejer de to ejendomsselskaber fuldt ud, udgør deres andel af ejendommene bogførte værdier på omkring 300 mio. kr. Hertil kommer et par ejendomme, der ligger i selve holdingselskabet. Det er Søndre Alle 2 i Køge, og omfatter st. og 1, sal. Det er her selskabet, CC Ejendom Køge holder til, og angiveligt også her, Køge-Calle selv bor, når han ikke er på sin officielle adresse i Luxembourg.

Ved siden af ejendomsbesiddelserne gennem sønnens og datterens holdingselskaber er der ligeledes ejendomme i forskellige selskaber samlet under holdingselskabet Lasti Aps – opkaldt efter børnene Lasse og Stine. Selskabet er officielt ejet af kæresten Hanne Romlund Taylor gennem et holdingselskab.

Ferieboliger i Nice

Køge-Calle var dog frem til april i år selv direktør for Lasti Aps. Ejerskabet omfatter otte ejendomme på Marielyst Strandvej på Falster, som er samlet i datterselskabet Østersøens Perle. Her er der bogførte aktiver for knap 15 mio. kr. Her er ejerandelen mellem 33 og 50 pct.

Herudover er der et datterselskab, Residence Messena Nice, med ejendomme for en bogført værdi på 14 mio. kr. Det omfatter bl.a. en feriebolig i Nice med adressen Rue Messina 30 i Nice. Her udlejes og sælges andele gennem CC Holiday Homes. Af Facebook fremgår det, at der enten kan købes andele som en ugeandel eller en sjettedel i en feriebolig et af flere steder i Frankrig og Spanien.

Samlet betyder det, at et forsigtigt skøn viser, at Køge-Calle gennem de forskellige selskaber har bogførte ejendomsværdier i omegnen af 350 mio. kr.

Det seneste oplysning på Facebook er, at der nu er et ferieprojekt undervejs i Almunecar i Spanien.

Ejlif Thomasen

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank