Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Korn/Ferry er tilbage blandt de største nålestribede

Morten W. Langer

søndag 18. november 2018 kl. 21:54

Landets 40 største rådgivningsfirmaer inden for search & selection oplevede sidste år, for andet år i træk, samlet set et mindre fald i bruttoresultatet. Blandt de nålestribede executive search-firmaer tog Korn/Ferry et kæmpe spring frem, og Egon Zehnder fastholder stabil fremgang.

I dette års kortlægning af udviklingen i Top 40 Executive Search & Selection er der flere overraskende bevægelser i aktivitet, både den ene og den anden vej. Efter at have levet en hensygnede tilværelse en del år er Korn/Ferry nu for alvor ved at indmelde sig blandt de største nålestribede executive search-firmaer.

Allerede forrige år tog Korn/Ferry det første markante skridt op ad ranglisten, med en øgning af bruttoresultatet fra 10 til 25 mio. kr. Sidste år fortsatte fremgangen med plus 53 procent, så bruttoresultatet landede på 39 mio. kr. Dermed har Korn/Ferry faktisk overhalet hovedfeltet af de andre nålestribede searchfirmaer, der betjener toppen af toppen i dansk erhvervsliv.

FLERE ANSATTE

Den fortsatte fremgang for Korn/Ferry er måske ikke overraskende, når man ved, hvor persondrevet og netværksdrevet den danske top executive search-branche er. En af branchens grand old men, Kai Hammerich, skiftede i starten af 2015 til netop Korn/Ferry fra Heidrick & Struggles. Fremgangen i bruttoresultat fra 25 mio. kr. til 39 mio. kr. er delvist anvendt til at øge personaleressourcerne, idet personaleomkostningerne er øget fra 20 mio. kr. til 29 mio. kr. Det oplyses, at antallet af ansatte er øget fra 11 til 16.

Ifølge firmaets hjemmeside er der nu seks konsulenter, blandt andet med nye folk fra erhvervslivet, med fagkompetencer inden for talentudvikling fra Ørsted, CFO-kompetencer med en baggrund i blandt andet Goldman Sachs og digital transformation fra den finansielle sektor.

Heidrick & Struggles holder fortsat rimeligt stand med et bruttoresultat sidste år på 48 mio. kr. – mod 55 mio. kr. året før. Ledelsen oplyser i regnskabet, at aktiviteten de kommende år forventes at være nogenlunde uændret. Den tilsyneladende succes i Heidrick er dog i høj grad baseret på, at firmaet sidste år overtog den danske forretning i det ellers succesfulde Amrob.

Det skete, efter at den relativt nye ledelse af Heidricks danske kontor med Jan Nørgaard Lauridsen havde svært ved at bide sig fast i markedet. Det nye Heidrick Struggles i Danmark har altså ”købt” sig til succes og nye erfarne partnere. Det videreførende selskab, nye Heidrick & Strugges A/S, er det tidligere Amrob.

Det har imidlertid skabt en åbning for en anden af branchens grand old men, nemlig Finn Rants, der ellers havde opbygget Boyden næsten fra bunden. Den privatøkonomiske drivkraft for dette skifte kan meget vel være, at Amrop er partnerejet, mens det danske kontor i Boyden var ejet af Boyden World Corporation. Det private ejerskab giver selvfølgelig andre og mere attraktive incitamenter, da eventuelle overskud bliver i partnernes private lommer.

SKIFT AF PARTNERKREDS

De seks Boyden-partnere, som er trådt ind i Amrop, er: Finn Krogh Rants, Kenneth V. Mortensen, Lars Stjernstrøm, Jesper Brøckner Nielsen, Kristine Cholewa og Bo Eske Nielsen. Men Amrop har altså formelt skulle starte næsten forfra. Og det har betydet, at selskabets bruttoresultat sidste år blev næsten halveret til 30 mio. kr. efter skifte af hele partnerkredsen. Til gengæld har åreladningen af Boyden betydet, at firmaets danske aktivitet går en meget usikker fremtid i møde. Ifølge cvr er det etableret et nyt Boyden A/S i august 2018, med Morten Winther som adm. direktør.

Både Spencer Stuart, Russell Reynolds, Amrop, Boyden og Odgers Berndtson halter bagefter – i nævnte rækkefølge. Især nye Amrop er dykket voldsomt i bruttoresultatet, men det må anses som forventet, efter at hele partnerstaben blev til det nye Heidrick & Struggles.

Odgers Berendtson falder en del tilbage på ranglisten, med en tilbagegang på 14 procent i forhold til 2016, og Russell Reynolds går 11 procent tilbage. Meget tyder så- ledes på, at de mange rokader blandt de andre store nå-lestribede search-firmaer har skabt så meget turbulens, og måske udvikling af nye offensive strategier, at de øvrige firmaer er blevet klemt. Russel Reynolds har hidtil klaret sig ganske godt, efter den tidligere førstemand Jens Howitz gik på pension for nogle år siden.

STAGNERENDE OMSÆTNING

Overordnet er billedet i den nålestribede del af branchen, at der en er en større gruppe firmaer, som er stort set lige store, og som skal slås om den samme kage de kommende år. Selvom de fleste searchfirmaer, der betjener de største erhvervsvirksomheder, forsøger at brede paletten af ydelser til de store firmaer, eksempelvis ledelsesevalueringer, talentudvikling og andre services, ser det ud til, at branchens samlede aktivitet er stagnerende.

I den nederste halvdele af top 40-listen er der rigtig mange firmaer, der bløder, med markant tilbagegang i aktiviteten. Firmaer som Hays, Nigel Wright og Momentum Consulting er gået 20-30 procent tilbage i bruttoresultat, og det afspejler antageligt både et fortsat prispres på search- og selectionopgaver, men også en fortsat tendens til, at stadig flere virksomheder finder nye medarbejdere på LinkedIn, i hvert fald på niveau 3-4. det betyder, at de resterende opgaver til searchfirmaerne er specialister og absolutte topledere.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Business Controller
Region Hovedstaden
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Nyt job
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank