Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Lovforslag, bekendtgørelser og rapporter

Morten W. Langer

mandag 16. april 2018 kl. 15:51

Risikoråd advarer mod nye store aktiekursfald og lægger op til endnu en forhøjelse af den kontracykliske kapitalbuffersats. Spændende om erhvervsministeren endnu engang vil glide af på en henstilling fra det systemiske risikoråd: Risikorådet skriver efter sit seneste møde: ”Renter og risikopræmier kan stige pludseligt og medføre store udsving på de finansielle markeder. I begyndelsen af februar faldt aktiepriserne kortvarigt, men kraftigt, efter flere måneder med betydelige stigninger. Faldene viser, at pludselige ændringer i markedsdeltagernes forventninger til normalisering af pengepolitikken kan medføre store markedsudsving. Udsvingene kan blive forstærket af, at investorer på samme tid sælger ud af deres investeringer i komplekse finansielle produkter, når risici stiger.

Markedsuroen var kortvarig, og kreditspændene er fortsat historisk lave, og risikoappetitten høj. Den kontracykliske kapitalbuffersats i Danmark: Rådet konstaterer, at erhvervsministeren har fulgt Rådets henstilling fra december 2017 om at fastsætte en kontracyklisk kapitalbuffersats for eksponeringer i Danmark på 0,5 pct. med virkning fra 31. marts 2019. Rådet vurderer hvert kvartal, hvad der er et passende niveau for buffersatsen. Rådet vurderer, at grundlaget for en buffersats på 0,5 pct. fortsat er til stede. Hvis risikoopbygningen fortsætter i den nuværende takt, forventer Rådet i løbet af 2018 at henstille om en yderligere forøgelse af buffersatsen med 0,5 pct.”

Endelig sker der noget med kludetæppe erhvervsfremmesystemet: Erhvervsminister Brian Mikkelsen vil på baggrund af en rapport nu tage initiativ til politiske forhandlinger om en revision af den offentlige erhvervsfremme: ”Udvalget kommer med 26 anbefalinger under overskrifterne: En fælles strategi og bestyrelse for hele den decentrale indsats. En digital platform og nye Erhvervshuse giver bred adgang til vejledning af høj kvalitet. Kræfterne skal samles i færre, landsdækkende klynger og netværk. En klar statslig arbejdsdeling.

Færre ressourcer skal gå til at evaluere. Udvalget anbefaler, at de seks regionale vækstfora og Danmarks Vækstråd nedlægges og erstattes af én erhvervsfremmebestyrelse, som har til opgave at sikre større sammenhæng på tværs af landet og forhindre knopskydninger. Udvalget anbefaler også, at de i dag over 60 offentligt støttede netværk og klynger koges ned til 10 12 nationale klynger svarende til én klynge per styrkeposition fordelt over landet.”

Regeringen: Fint med reformer og rapporteringskrav efter finanskrisen, men for meget rapportering? Meget tyder på, at regeringen i et høringssvar til EU om den finansielle regulering efter finanskrisen ønsker at bakke op om alle synspunkter: ”I regeringens høringssvar bakkes der generelt op om de reformer, der er indført efter krisen, herunder rapporteringsforpligtelserne som har styrket det finansielle tilsyn. Samtidig gøres der opmærksom på, at kravene er byrdefulde for den finansielle sektor og bør være proportionale og begrænses til områder, hvor de har en reel effekt. Der gøres videre opmærksom på, at det er vigtigt, at der er tilstrækkelig tid til at implementere nye rapporteringskrav, samt at hyppigheden af ændringer af kravene bør minimeres, da der ofte er tale om store engangsomkostninger til at etablere nye IT systemer mv.”

Temaundersøgelse fra Finanstilsynet: Forsikringer mod tabt arbejdsevne giver underskud på grund af hård konkurrence: Tilsynet skriver , at ”temaundersøgelsen havde fokus på de udvalgte selskabers forretningsmodeller samt lønsomheden i syge og ulykkesforretningen. Endvidere blev de benyttede hensættelsesmetoder gennemgået. De produkter, der har været fokus på i undersøgelsen, er ”tab af arbejdsevneforsikringer”, der dækker ved tab eller nedsættelse af arbejdsevnen, samt ”kritisk sygdom”, der udbetales ved visse kritiske sygdomme. De mest udbredte sygdomme som f.eks. kræft og hjertekarsygdomme er typisk dækket af disse forsikringer. Selskaberne angiver, at de oplever stærk konkurrence på prisen for forsikringer mod tab af arbejdsevne, hvilket medvirker til, at produkterne giver underskud. De fire selskaber oplyser, at det er selskabernes egenkapital, der dækker eventuelle rabatter.”

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Business Controller
Region Hovedstaden
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Nyt job
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank