For mange fejl i insiderlister.
Finanstilsynet lægger nu an til at nedbringe fejlraten, oplyses det : ”Børsnoterede virksomheder skal til enhver tid kunne gøre rede for, hvilke personer der har haft adgang til intern viden. Det er derfor nødvendigt, at virksomhedernes insiderlister lever op til de formelle krav, både når det gælder indhold og form. Som opfølgning på den tidligere gennemgang vil Finanstilsynet gennemføre en temaundersøgelse af udvalgte udstederes insiderlister for perioden 1. maj 2018 til 30. september 2018. Undersøgelsen vil omfatte udstedere i alle segmenter – Large Cap, Mid Cap og Small Cap – hos Nasdaq. Til brug for undersøgelsen vil Finanstilsynet indhente både permanente insiderlister og hændelsesbaserede insiderlister, der har været gældende i perioden. De udvalgte udstedere vil modtage en anmodning om at sende materialet senest den 1. november 2018.” Se typiske fejl i insiderlisterne her.
Stor indtjeningsvækst i den finansielle sektor. Finanstilsynet har for første gang udsendt en opgørelse over resultater i banker og realkreditinstitutter under et: ”Opgørelsen viser, at den samlede kreditinstitutsektor i 2017 opnåede et resultat før skat på 53,4 mia. kr., hvilket var en stigning på 15 pct. i forhold til 2016. Den nye artikel sammenfatter de konsoliderede regnskabs- og nøgletal for både penge- og realkreditinstitutter. Opgørelsen er dermed i tråd med den europæiske standard, der ikke skelner mellem penge- og realkreditinstitutter. Den samlede balance for de danske kreditinstitutter er på knap 6.500 mia. kr. Heraf udgør de tre største bankkoncerner Danske Bank, Nykredit og Jyske Bank tilsammen 80 pct.”
Internationale betalingskort vinder frem i Danmark.
Mens Dankortet stadig et det mest udbredte betalingskort, vokser brugen af andre internationale betalingskort. Det er nogle af resultaterne i Betalingsrapport 2018fra Konkurrence og Forbrugerstyrelsen: ”I perioden fra 2015 til 2017 er danskernes betalinger med internationale kort på nettet fordoblet. Samtidig er omsætningen med Dankortet på nettet steget 60 procent. Samlet set betalte danskerne 492 milliarder kroner med betalingskort i 2017. Det svarer til en stigning på cirka 16 procent siden 2015.
Dankortet tegnede sig for cirka 75 procent af transaktionerne og internationale betalingskort for resten. (…) Konkurrence og Forbrugerstyrelsens rapport viser desuden, at næsten ni ud af ti danskere benyttede mere end én betalingsløsning, mens lidt over halvdelen brugte tre eller flere betalingsløsninger i løbet af 2017.”
Oplæg til regelforenklinger for den finansielle sektor:
I henhold til regeringsgrundlaget har en arbejdsgruppe nedsat af Erhvervsministeriet med deltagelse af bl.a. Finans Danmark, Forsikring & Pension, Nationalbanken og forskerverdenen efterset EU-lovgivning, nationale regler og tilsynspraksis for den finansielle sektor. Arbejdsgruppen afleverede i sidste uge sin rapport. Finansministeriet oplyser : ”Arbejdsgruppen finder bl.a., at de seneste års stramninger af den finansielle lovgivning samlet har været nødvendige og bidrager til at sikre et mere velfungerende og robust finansielt system. Inden for rammen af hensynet til den finansielle stabilitet og gode vilkår for forbrugerne peger eftersynet samtidig på, at der er et potentiale i at forenkle lovgivningen, hvor reglerne er overlappende eller utidssvarende. I alt foreslår arbejdsgruppen 56 konkrete initiativer, som regeringen nu vil gå videre med.”
Omfattende straf til Danske Bank i hvidvask-sag.
Otte påbud, lige så mange påtaler en forhøjelse af kapitalkravet med 5 mia. kr. – det er ifølge Finanstilsynets afgørelse den straf, der tilfalder Danske Bank efter sagen om hvidvask af penge i bankens estiske filial. Der var ingen trøst at hente hos Nationalbanken. ”Danske Bank er som landets største bank vigtig for den finansielle stabilitet i Danmark, og sagen har skadet bankens troværdighed. Det er af største vigtighed, at der af hensyn til danske bankers nationale og internationale omdømme ikke hersker tvivl om indsatsen mod hvidvask. Nationalbanken imødeser Danske Banks tiltag til at efterleve de påbud og påtaler, banken har fået fra Finanstilsynet,” udtalernationalbankdirektør Lars Rohde.
Vær et skridt foran
Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.
- Vi filtrerer støjen fra den daglige nyhedscyklus og analyserer de mest betydningsfulde tendenser.
- Du får dybdegående og faktatjekket journalistik om vigtige erhvervsbegivenheder lige nu.
- Adgang til alle artikler på ugebrev.dk.