Minusrenter på bankbogen vil udløse milliarddræn i banker

Stigende gebyrer får bundlinjen til at vokse i Jyske Bank Jyske Bank fik et resultat før skat i årets første ni måneder på tre milliarder takket være flere boligkunder.Se RB kl.08.19 den 25.10.2017 Arkivfoto: Jyske Bank. Hovedsæde, administration i Silkeborg. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017)

Jyske Bank og andre banker, der pålægger deres private indlånskunder minusrenter, kan se frem til at kunderne vil trække mange milliarder ud af deres indlånskonti. Skøn viser at over 300 mia. kr. kan blive flyttet rundt på, og det kan skabe problemer for de banker, som er mest afhængige af funding fra indlån.

Økonomisk Ugebrev har gennemført et survey, udsendt til 7000 velhavende danskere, og med 1000 svar, der viser, at hele 92 procent af dem ikke vil acceptere at skulle betale minusrenter for at have penge på bankbogen.

Besvarelserne viser altså, at kun 8 procent af dem vil lade pengene står på bankbogen eller pensionsopsparingen og årligt betale minusrenter på op til 0,75 procent af saldoen. Men kun 7 procent siger, at de vil trække pengene ud som kontanter og...

Læs også:  Ejendomme giver pensionsbranchen tab i andet kvartal

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her