Nordea, SEB og Danske Bank undersøges nu i udbytteskandalen

ARKIV. Nordeas danske hovedkontor på Strandgade 3 i København, onsdag den 6. september 2017. Nordea vil skære flere tusinde job væk Nordea forbereder sig på en massiv sparerunde, der skal reducere antallet af ansatte med 4000.se RB kl.07.05. 27.10.2017(Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017). (Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix 2017)

Skattemyndighederne er kørt ind i en mur omkring den videre undersøgelse af SEB’s, Nordeas og Danske Banks eventuelle medansvar i den del af udbytteskandalen, som vedrører den såkaldte bankordning, hvor bankerne har formidlet udbyttegodtgørelser for 5,4 mia. kr. fra statskassen til danske og udenlandske investorer. Derfor er Finanstilsynet nu gået ind i sagen, for at skaffe den nødvendige dokumentation fra de tre banker.

Som tidligere beskrevet i Økonomisk Ugebrev har skattemyndighederne gennem en årrække accepteret at udbetale udbytterefusioner for 5,4 mia. kr. via SEB, Nordea og Danske Bank, hvor eneste dokumentation har været summariske opgø-relser fra de tre banker, hvis kunder har bedt om at søge udbytterefusioner hos SKAT på deres vegne.

De tre banker har haft en...

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her