I forlængelse af ØU’s analyse af Konsolidator har vi stillet CEO Claus Finderup Grove nogle spørgsmål. Vi bringer her de fulde svar:
ØU: hvorfor har I valgt en relativt dyr finansieringsmodel med Formue Nord, når I har mulighed for at sælge flere aktier? (eller anses det for en dårlig løsning og i givet fald hvorfor?)
CFG: ”Finansieringsmodellen med Formue Nord var den rigtige. Der har været interesse fra danske og internationale investorer for at købe aktier, men vi mærker tydeligt konkurrencen fra andre First North-selskaber, som sælges til lavere multiple end Konsolidator, hvilket gjorde, at visse investorer ønskede en rabat. Det, mener vi ikke, var den optimale løsning, når vi havde Formue Nords tilbud. Hverken for aktionærerne eller selskabet.”
Er det korrekt forstået, at med samme cash burn som i Q2 ville jeres pengekasse være tom ved udgangen af Q3 uden de nye penge?
”Havde vi ikke fået kapital tilført, ville vi reducere omkostninger til et niveau under cash burn, så pengekassen ville ikke løbe tør. Det samme vil også være gældende med kapitaltilførslen på de 25 mio. kr. Enten får vi senere tilført flere penge, eller vi vil opnå cash flow-overskud igennem omkostningstilpasning. En eventuel omkostningstilpasning vil naturligvis have en negativ påvirkning på væksten, som vi med stolthed kan sige har ligget på over 70 pct. year-on-year i de seneste syv kvartaler.”
Jeg tror det er vigtigt at forstå dynamikken i en ARR-forretning. En kunde betaler ca. kr. 5000 per måned for adgang til Konsolidator. Vi estimerer life time value til at være syv år, hvilket genererer en indtægt for hver kunde på 7*12*kr. 5000 = kr. 420.000 (Vi har 181 kunder og en churn på under 5 pct.). Da omkostningen for at få en kunde er betydeligt over kr. 5000, og salgscyklussen er en-tre måneder, skal en høj vækst finansieres.
Omvendt betyder en recurrent revenue model, at vi kan estimere vores fremtidige minimumsindtægt ret præcist (nuværende ARR minus churn), og vi kan derfor hurtigt omstille os til et scenarie, hvor vi imod forventning ikke kan fremskaffe kapital. Der er heldigvis for os (og andre SaaS-forretninger) stor interesse fra investorer i at investere i denne forretningsmodel.
Modellen vil naturligvis ikke tiltrække alle typer af investorer, men indtil nu har vi ikke haft udfordringer med at fremskaffe kapital, og så længe vi har høje vækstrater og lav churn, forventer vi ikke udfordringer med dette i fremtiden. Høj vækst, lav churn på et globalt marked har indtil nu tiltrukket betydelig interesse.”
Er det korrekt forstået, at Formue Nord under visse omstændigheder kan få lånet tilbagebetalt i aktier til en lavere kurs end 25 kr.?
”Som udgangspunkt ikke. Men hvis vi udbyder aktier til f.eks. kurs 20 i en fremtidig kapitalrejsning, kan Formue Nord vælge at acceptere dette indenfor tegningsperioden. Hvis de ikke vælger dette, så går den tilbage til 25 efter afslutning af tegningsperioden.”
Er det korrekt forstået, at I ikke har udmeldt en ny forventning til 2021 og 2022 for henholdsvis omsætning og ebitda, som er nogle af nøgletallene oplyst i virksomhedsbeskrivelsen?
”Det er korrekt. Vi har meldt ud, at ARR vil vokse 70-90 pct. i 2021 og 2022. Indtil nu har vores årlige omsætning ligget relativ tæt på ARR (2020: ARR på 8 mio og omsætning på 7,5 mio. kr.), men det er ikke noget, vi guider eller vil committe os på. Ebitda guider vi ikke på.”
Skal jeres aktionærer tage højde for, at Mosgaard efter exit fra bestyrelsen muligvis storsælger sin private aktier i Konsolidator?
”Det ved jeg simpelthen ikke.”
MWL