Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Global økonomi er nu i overhalingsbanen

Morten W. Langer

mandag 08. januar 2018 kl. 13:19

Den globale økonomi sluttede 2017 i et højt tempo. Økonomisk Ugebrevs KonjunkturBarometer for den Globale Økonomi viser nu 1,3 på barometerstanden med den maksimale score på 2,0. Spørgsmålet er, hvor langt tid den globale økonomi kan undgå overophedning og holde sig i ”overhalingsbanen”.

For første gang i fem år er den overordnede score i Økonomisk Ugebrevs Konjunkturbarometer for den Globale Økonomi på 1,5 i forhold til den maksimale score på 2,0. Indenfor de seneste fem år har scoren nået 1,4 i februar 2014 og 1,2 i marts 2012, og det udgjorde toppunkterne før det igen begyndte at gå ned ad bakke.

Ud af de ti signaler i konjunkturbarometeret trækker det ned, at containerraterne fortsat ligger noget underdrejet, dog efter en december måned med stigende rater. CRB Raw industriel, som er et prisindeks for råvarer til industriel forarbejdning, ligger også fortsat underdrejet, trods prisstigninger på det seneste. Og endelig er OECD’s ledende indikator uændret i forhold til de seneste tre måneder, men det kan skyldes at dette indeks først opdateres med to måneders forsinkelse.

Og så er der to små skyer, som spolerer helhedsbillede af en fuldstændig blå og solbeskinnet himmel. For det første dykkede forbrugertilliden hos de amerikanske forbrugere senest i Conference Boards indikator for de fremadrettede forventninger. For det andet faldt den tyske erhvervstillid fra IFO også lidt tilbage i december, når det gælder de fremadrettede forventninger. Om de to signaler er starten på en mere bredt funderet opbremsning er for tidligt at sige.

Fra Conference Board lyder vurderingen, at “Consumer confidence retreated in December after reaching a 17-year high in November. The decline in confidence was fueled by a somewhat less optimistic outlook for business and job prospects in the coming months. Consumers’ assessment of current conditions, however, improved moderately. Despite the decline in confidence, consumers’ expectations remain at historically strong levels, suggesting economic growth will continue well into 2018.”

Som det fremgår af makrokommentaren i denne udgave, hvor vi gennemgår analyserapporter for outlook 2018 fra syv internationale finanshuse, er en af de mest udbredte dealbreakers nervøsitet, at det solide opsving snart munder ud i flaskehalse på arbejdsmarkedet, stigende lønninger, højere råvarepriser og kapacitetsknaphed i industrien. Det kan afspore opsvinget ganske hurtigt.

Den mest positive nyhed i denne opdatering er dog, at der nu ser ud til at komme ny momentum i kinesisk økonomi. I den seneste PMI opdatering stiger scorene pænt over de neutrale 50, og vurderingen lyder, at ”manufacturing production continued to increase.”

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank