Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Klar opbremsningstendens i dansk økonomi

Josephine Daniel

tirsdag 22. august 2017 kl. 9:22

DK Konjunktur: I forhold til seneste opdatering af Økonomisk Ugebrevs KonjunkturBarometer for Dansk Økonomi i juni, er der nu klare indikationer på, at den solide vækstfremgang er under opbremsning.

Økonomisk Ugebrevs barometer for dansk økonomi faldt i denne opdatering tilbage fra en samlet score på 0,9 til 0,6 – i det samlede udfaldsrum mellem plus to og minus to. Konklusionen er altså, at der fortsat er fremgang i dansk økonomi, men at denne fremgang begynder at tabe pusten. Hele fem af de ti signaler indikerer opbremsning, blandt andet danskernes privatforbrug, huspriser og bankernes udlån til erhvervslivet.

Især danskernes fortsatte økonomiske mådehold er overraskende, da der er stor tro på, at nationens økonomi er sund og god. Fremgangen i forbrugerforventningerne er baseret på mere optimisme omkring samfundsøkonomi, privatøkonomi og fremtiden, mens danskerne ikke gør anslag til at købe flere varige forbrugsgoder end tidligere.

Billedet bekræftes både af seneste data for dankortforbruget og data fra Danmarks Statistik, som skriver: ”Udviklingen i detailomsætningen er fortsat flad. Detailsalget var i juni 0,1 pct. lavere end i maj. Detailindekset har de seneste måneder haft en stort set flad udvikling. Detailsalget var dog 0,5 pct. højere i andet kvartal.”

Også seneste data fra Home for udviklingen i huspriserne viser afmatning: ”Homes husprisindeks viser, at huspriserne på landsplan faldt med 0,3 % fra juni til juli (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit. Tendensen, vi har set det seneste år, er dermed brudt efter 11 måneder med prisstigninger. Sammenlignet med juli 2016 lå huspriserne dog 8,5 % højere. Prisfaldet er formentligt et lille bump på vejen, og ikke varsel om en kommende større nedtur på husmarkedet.” Endelig ser det ikke særligt overbevisende ud med udviklingen i industriens omsætning, viser tal fra Danmarks Statistik: ”Den samlede industriproduktion var i juni 3,7 pct. lavere end i maj. Fra april til maj gik produktionen frem med 3,4 pct., mens den faldt 4,1 pct. fra marts til april. Udviklingen i produktionsindekset udviste i første halvår 2017 en flad tendens med udsving omkring indeks 124.”

Ifølge Danmarks Statistiks foreløbige BNP indikator har væksten også i 2. kvartal været pæn: ”BNP-indikatoren peger på en sæsonkorrigeret realvækst på 0,5 pct. i andet kvartal sammenlignet med første kvartal 2017. Fremgangen fra 2016 og fra årets første kvartal ser dermed ud til at fortsætte. Væksten kommer hovedsageligt fra produktionen af serviceydelser, der har set større fremgang i handel, information og kommunikation samt erhvervsservice.”

BNP væksten var i årets første kvartal 0,6 procent, med et bidrag på 0,2 procent fra offentlige udgifter, og andre 0,2 procent fra lagerforøgelser i erhvervslivet.

MWL

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Udløber snart
Controller/økonomimedarbejder – få den brede vifte af økonomiopgaver
Region H
Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank