Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Lovforslag, bekendtgørelser og rapporter

Josephine Daniel

søndag 05. juni 2016 kl. 15:35

Statusrapport om iværksætterselskaber uden afgørende undersøgelse: Misbruges IVS-selskaber til skatteunddragelse? Dette spørgsmål har fra start været en hovedbekymring. Regeringens svar: “Vi ved det ikke.” Erhvervsstyrelsen har netop fremlagt en statusrapport om de nye Iværksætterselskaber (IVS), hvori det hedder, at ”IVS-selskaber fungerer generelt set efter hensigten, da selskaberne etableres med en begrænset opstartskapital, og da en stor del af IVS’erne formår at skabe et forsvarligt økonomisk grundlag, der muliggør omregistrering til almindeligt anpartsselskab (ApS). Således er 255 IVS’er omdannet til ApS. De foreliggende data indikerer ikke, at selskaberne i særlig grad anvendes ved økonomisk uansvarlig virksomhedsdrift. Rapporten indeholder ikke data vedr. selskabernes afholdelse af skatter og afgifter, så der kan ikke drages nogen konklusion ift. efterlevelse af reglerne på dette område.”

Højesteret: Tidligere ejer i konkursbo må gerne videreføre sag om investeringsrådgivning i banken: I en dom skriver Højesteret, at: ”Den 1. maj 2009 anlagde A og hans selskaber erstatningssag mod Sydbank for mangelfuld investeringsrådgivning i 2007-2008. Ved dom af 28. november 2011 frifandt landsretten Sydbank, der samtidig fik delvist medhold i en række selvstændige betalingspåstande. A og selskaberne ankede dommen til Højesteret, men blev under ankesagens forberedelse erklæret konkurs på baggrund af landsrettens dom. Sagen angik, om A kunne indtræde i og videreføre erstatningssagen mod Sydbank for sine selskabers konkursboer og for sit personlige konkursbo i medfør af konkurslovens § 137, § 138 eller på andet grundlag. Der var også spørgsmål om betydningen af et forligstilbud fremsat af Sydbank og accepteret af ad hoc-kurator på vegne af As personlige konkursbo. Højesteret fastslog, at A havde en sådan retlig interesse i erstatningssagen mellem selskabernes konkursboer og Sydbank, at han kunne indtræde i og videreføre sagen på disse konkursboers vegne.”

50.000 kr. i erstatning for uberettiget at blive erklæret konkurs: I en dom skriver Sø- og Handelsretten, at: ”For så vidt angår »egen tid, produktionstab mv. og manglende kredit og levering« er kravene udokumenterede. Da Morsø Special-lister & Tømrer ApS har rettet henvendelse til andre leverandører, finder retten dog ikke helt at kunne afvise, at FRBVINDUET ApS har lidt tab i form af kreditspilde. I mangel af nærmere dokumentation herfor fastsættes dette skønsmæssigt til 25.000 kr. Retten finder tillige, at FRBVINDUET ApS som følge af den af Morsø Special-lister & Tømrer ApS udviste adfærd også er berettiget til en godtgørelse for tort, der passende kan fastsættes til 25.000 kr.”

Fynske Bank ekspanderer voldsomt med ejendomsudlån: Efter tilsyn hos Fynske Bank skriver Finanstilsynet i en tilsynsredegørelse, at: ”Banken har en vækststrategi og havde i 2015 en udlånsvækst på 6,2 pct. Væksten er for en stor andels vedkommende realiseret gennem lån til erhvervskunder, herunder ejendomskunder. Enkelte ejendomme er beliggende udenfor bankens markedsområde. Bankens ejendomseksponering er i 4. kvartal 2015 kraftigt forøget fra 10,3 pct. til 16,3 pct. ultimo 2015. Bankens ejendomseksponering ligger nu mærkbart over gennemsnittet for sammenlignelige institutter (9,7 pct.). Det er erfaringen fra finanskrisen, at det kan være forbundet med væsentlige risici at være eksponereret mod ejendomme. Finanstilsynet gennemgik bankens 36 største udlån samt en tilfældig udvalgt stikprøve på 209 udlån. De gennemgåede udlån svarer til ca. 40 pct. af den samlede udlånsmasse. Finanstilsynet var generelt enigt i bankens vurdering af de store udlån.”

Danmark mest digitaliseret i EU, men vi får ikke noget ud af det: Regeringen har netop fremlagt en rapport med titlen ”R edegørelse om Danmarks Digitale Vækst ”, hvori det hedder, at ”redegørelsen viser, at Danmark er det mest digitale samfund i EU, og at virksomhedernes digitalisering på mange områder er helt i front. Fremadrettet er der dog også en række udfordringer, som skal tages alvorligt. Blandt andet peger redegørelsen på, at danske virksomheder har en høj investeringsgrad i digital teknologi, men at investeringerne har været faldende siden 2008. Samtidig er virksomhederne bagud på anvendelsen inden for nyere digitale vækstområder – som f.eks. dataanalyse og fænomenet Internet of Things – og relativt få har en it-sikkerhedspolitik. Endelig mangler der it-kompetencer, og i årene frem forventes manglen at blive større.”

Læs hele udgivelsen her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Medarbejder til tilsynet med markedet for kryptoaktiver og betalingstjenester
Region H
CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Nyt job
Spændende og alsidig stilling som økonomi- og administrationschef
Region Hovedstaden
Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
Dansk Sygeplejeråd søger digitalt indstillet økonomimedarbejder med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z
Region Hovedstaden
INSTITUTLEDER PÅ AAU BUSINESS SCHOOL – Aalborg Universitet
Region Nordjylland
Økonom til tilsynet med realkreditinstitutter
Region H
Økonom til analyser af arbejdsmarkedet
Region H
Nyt job
Financial Controller til Process Integration ApS
Region Midt
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland
Forbrugerrådet Tænk søger en ny direktør
Region Hovedstaden
Skatteministeriet søger kontorchef til Organisering og Governance
Region H
Udløber snart
SPARTA SØGER EN ERFAREN KOMMERCIEL CHE
Region H

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank