Forbrugerombudsmanden skal kunne udstede bøder ved overtrædelse af markedsføringsloven: I høringsoplæg oplyses, at ”I sager om overtrædelse af markedsføringsloven eller regler udstedt i medfør heraf omfattet af § 2, der ikke skønnes at medføre højere straf end bøde, kan Forbrugerombudsmanden i et bødeforelæg tilkendegive, at sagen kan afgøres uden retssag, hvis den, der har begået overtrædelsen, erklærer sig skyldig i overtrædelsen og erklærer sig rede til inden en nærmere angiven frist at betale den bøde, der er angivet i bødeforelægget. Stk. 2. Retsplejelovens regler om krav til indholdet af et anklageskrift og om, at en sigtet ikke er forpligtet til at udtale sig, finder tilsvarende anvendelse på bødeforelæg efter denne bekendtgørelse. Overtrædelser der kan søges afgjort ved bødeforelæg. § 2. En erhvervsdrivendes overtrædelse af markedsføringslovens § 10, stk. 1, om uanmodet henvendelse til bestemte aftagere, kan søges afgjort ved bødeforlæg i sager, der vedrører til og med 500 uanmodede henvendelser.”
Finanstilsynet: Danske Bank undervurderer OIV på privatkunder: I tilsynsredegørelse hedder det, at ”bankens nedskrivningsniveau var samlet set tilstrækkeligt. Banken undervurderede dog isoleret set nedskrivningsbehovet for kunder med OIV. Finanstilsynet fandt ved inspektionen, at bankens datakvalitet ikke var tilfredsstillende, og at beslutningsgrundlaget i sagerne i mange tilfælde var mangelfuldt. Banken har bl.a. som følge af Finanstilsynets konklusioner fra tidligere inspektioner iværksat tiltag for at forbedre beslutningsgrundlaget, og der var derfor ikke grundlag for yderligere tilsynsreaktioner. Banken skal dog fortsat have fokus på at forbedre datakvaliteten og beslutningsgrundlaget.”
Ny Gældsstyrelse skal inddrive offentlig gæld: Skatteministeriet skriver , at ”Omkring 1.500 medarbejdere. Et stærkt organisatorisk og ledelsesmæssigt fokus. Og nye it-systemer, der skal understøtte gældsinddrivelsen. Det er hovedelementerne i en ny styrelse, som skatteminister Karsten Lauritzen inden sommerferien præsenterer i forbindelse med en ny organisering af fremtidens skattevæsen. Gældsstyrelsen skal fremover stå for al inddrivelse af borgere og virksomheders gæld til det offentlige. Skatteminister Karsten Lauritzen kalder det absolut nødvendigt at ruste op som følge af de seneste års kollaps i SKATs gældsinddrivelse. ”Vi må erkende, at SKAT ikke er lykkedes med at opkræve og inddrive gælden til det offentlige. Vi skal have en organisation og en ledelse, som ikke har andre opgaver end at sørge for, at vi får en så stor del som muligt af danskernes gæld til det offentlige i statskassen. Og så skal vi som politikere sikre, at der er ressourcer nok til opgaven. Det gælder både antallet af medarbejdere og it, der virker”, siger skatteministeren.”
Udenlandske bankfilialer vil få offentliggjort tilsynsredegørelse fra Finanstilsynet: I høringsoplæg hedder det, at ”det foreslås, at anvendelsesområdet for offentliggørelsesbekendtgørelsen udvides til at omfatte filialer her i landet af udenlandske virksomheder, der er meddelt tilladelse til at udøve den virksomhed, som er nævnt i §§ 7-11 i lov om finansiel virksomhed, i et land inden for Den Europæiske Union eller et land, som Unionen har indgået aftale med på det finansielle område. Offentliggørelsesbekendtgørelsen finder ikke i dag anvendelse på filialer her i landet af udenlandske virksomheder, der er meddelt tilladelse i et land inden for Den Europæiske Union eller et land, som Unionen har indgået aftale med på det finansielle område. Disse filialer er derfor ikke underlagt krav om at skulle offentliggøre de redegørelser, som Finanstilsynet udarbejder om virksomheden. Finanstilsynet vil offentliggøre redegørelserne på sin hjemmeside. Offentliggørelse vil ske efter, at filialen har offentliggjort redegørelsen. Finanstilsynet vil dog offentliggøre redegørelsen senest tre hverdage efter, at filialen har modtaget redegørelsen fra Finanstilsynet, uanset om filialen har offentliggjort redegørelsen.”
MWL
Vær et skridt foran
Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.
- Vi filtrerer støjen fra den daglige nyhedscyklus og analyserer de mest betydningsfulde tendenser.
- Du får dybdegående og faktatjekket journalistik om vigtige erhvervsbegivenheder lige nu.
- Adgang til alle artikler på ugebrev.dk.