Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Lovforslag, bekendtgørelser og rapporter

Linda

søndag 18. juni 2017 kl. 15:39

Regelforenklinger forsvinder i bureaukratiet: Både den nuvæ- rende og den forrige regering har generelt levet op til målsætningen om at give hel eller delvis tilslutning til mindst 85 pct. af Virksomhedsforums forslag til regelforenklinger, fremgår det af forummets årsrapport . Men ironisk nok stopper det ofte dér: Ministerierne glemmer af føre et stort antal besluttede regelforenklinger ud i livet: ”Det fremgår, at Finansministeriet, Miljø og Fødevareministeriet, Transport, Bygnings, og Boligministeriet har lavere implementeringsandel end de øvrige ressortministerier, og at særligt Transport, Bygnings og Boligministeriet skiller sig ud trods et relativt lille antal forslag. Derimod skiller Økonomi og Indenrigsministeriet sig positivt ud, hvilket i høj grad kan tilskrives Danmarks Statistiks hurtige reaktion på de problemer, som Virksomhedsforum identificerede i forbindelse med temaet ”Statistik” i 2013. Men generelt tegner der sig et billede af, at under to tredjedele af forslagene er implementerede.”

Uhensigtsmæssige investeringer gennem investeringsforeninger: Danskerne er meget konservative, når det kommer til at placere opsparing i fonde, f.eks. investeringsforeninger, fremgår det af en rapport fra Finanstilsynet: ”Aktive fonde står for over 95 pct. af danskernes ejerskab i investeringsfonde. Dermed står passive fonde for en meget lille andel, også når man sammenligner med udlandet. Samtidig investerer de danske husholdninger primært i danske fonde, mens forsikrings- og pensions-selskaberne er mere tilbøjelige til at investere i udenlandske fonde. Den meget begrænsede brug af passive fonde og den høje home bias giver anledning til at overveje, om danske investorer har sammensat det optimale mix af investeringsfonde.”

Begrænsning på afdragsfrihed i andelsboligforeninger: En arbejdsgruppe om andelsboligmarkedet, nedsat af Erhvervsministeriet, har som en af 13 anbefalinger , at andelsforeningernes adgang til at optage afdragsfrie lån skal begrænses, f.eks. til 40 pct. af ejendomsværdien: ”Arbejdsgruppen finder, at andelsboligforeninger i stiftelsessituationen adskiller sig fra andre kundesegmenter med samme økonomiske forudsætninger og kreditværdighed – og almindelige forbrugere i øvrigt, hvilket bevirker, at der er et særligt behov for at overveje særregler for finansiering ved stiftelse af andelsboligforeninger.”

Danica Pension anvendte forkert grundlagsrente: Sø- og Handelsretten meddeler efter en dom den 31. maj: ”Danica Pension blev dømt til at anerkende at have handlet i strid med redelig forretningsskik og god praksis, efter lov om finansiel virksomhed § 43, stk. 1, ved at have anvendt en anden grundlagsrente end den aftalte, ved deres beregning af pensionsydelsen til en tidligere ansat, hvorefter pensionsselskabet tillige var forpligtet til at stille den tidligere ansatte på samme vilkår, som ville have væ-ret gældende, såfremt den korrekte grundlagsrente var anvendt ved beregningsgrundlaget af pensionsydelsen.”

Virksomhedspant underkendt: Danske Bank søgte tilbage i 2010 øjensynligt at få et lån sikret med virksomhedspant, efter at man var orienteret om et stort momskrav mod kunden fra SKAT’s side. I forrige uge var sagen nået til Højesteret, der ved dom omstødte virksomhedspantet: ”En samlet Højesteret fandt herefter, at selskabet i for-året og sommeren 2010 var insolvent, idet Højesteret lagde vægt på, at momskravet efter momslovgivningen var opstået forud for virksomhedspantet, og at kravet måtte indgå i bedømmelsen af, om selskabet var insolvent. Dette gjaldt, selv om det først ved Landsskatterettens kendelse blev endeligt fastslået, at SKAT havde et berettiget krav. Det måtte endvidere lægges til grund, at banken på et møde den 19. maj 2010 var blevet gjort bekendt med, at SKAT havde varslet et momskrav, og at banken på mødet fik at vide, at forslaget gik ud på et krav på ca. 9,5 mio. kr. Banken vidste, at selskabet ikke kunne betale dette krav, og banken havde ikke efter bl.a. kravets karakter grundlag for at antage, at SKATs krav var uberettiget.”

læs hele udgivelsen her

STK

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Business Controller
Region Hovedstaden
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Nyt job
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank