Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Lovforslag, bekendtgørelser og rapporter

Linda

søndag 09. april 2017 kl. 17:22

Kamp om betalingsoplysninger: Regeringen ønsker med et nyt lovforslag at give betalingsformidlere mulighed for at bruge data om kundens køb til nye tjenester, f.eks. et forbrugsoverblik. Men oplysningerne må ikke påvirke renten ved kreditter, og denne begrænsning møder indsigelse fra organisationen Finans og Leasing, der i et brev til Folketingets Erhvervsudvalg skriver: ”Finans og Leasing ønsker at pege på, at det er helt naturligt, at en kunde med større risiko skal betale en højere pris (rente) end andre kunder. (…) Vi ønsker at gøre opmærksom på, at kreditgiver ikke interesserer sig for hvilke præcise produkter, der er købt, eller præcist, hvor de er købt. Kreditgiver er alene interessereret i et forbrugsoverblik, der viser hvor stort rådighedsbeløbet er og i hvilket omfang nuværende udgifter er nødvendighedsydelser (fx mad) eller det modsatte fx rejser. Altså i hvilket omfang kunden realistisk set vil være i stand til at ”spænde livremmen ind.”

Store banker vurderer landbrugslån efter reglerne: Nogle banker kunne blive bedre til kreditstyring ved lån til svage kunder i landbruget, men overordnet vurderer de store banker lånene til sektoren korrekt, konkluderer Finanstilsynet efter en temainspektion : ”De største danske banker har ligesom andre danske pengeinstitutter foretaget store nedskrivninger på udlån til landbrug. Den dårlige økonomi i de svage landbrug betyder, at det er særligt vigtigt, at bankernes kreditstyring tager højde for risikoen ved kunderne. Det understreger Finanstilsynet efter en temainspektion i store banker. Inspektionerne omfattede bl.a. bankernes værdiansættelse af jord, bygninger, besætninger og driftsmateriel ved deres vurdering af landbrugskundernes økonomiske situation og beregning af nedskrivninger. De store banker anvender de samme jordpriser for de forskellige dele af landet, som Finanstilsynet har offentliggjort til brug for bl.a. nedskrivningsberegninger. Bankerne anvender forskellige metoder til vurdering af bygninger, besætninger og driftsmateriel, men de når frem til det samme niveau for værdierne, som Finanstilsynet gør. Bankernes egne historiske erfaringer med tab på landbrugskunder er også undersøgt, og det underbygger, at disse værdiansættelsestilgange er passende.”

Mere kursmanipulation, færre brud på oplysningsforpligter i 2016: Finanstilsynet har offentliggjort statistik for regelbrud på kapitalmarkederne i 2016: ”Antallet af politianmeldelser for markedsmisbrug, dvs. insiderhandel og markedsmanipulation, var sidste år på det højeste niveau siden 2012. Antallet af politianmeldelser varierer over tid, men var i 2016 noget højere end i de forudgående år og omtrent på samme niveau som i årene inden finanskrisen (…). I forhold til oplysningsforpligtelserne oprettede Finanstilsynet 16 sager i 2016 mod 64 sager året før. Det kraftige fald skyldtes især færre overtrædelser i forbindelse med indberetning af ledende medarbejdere og deres nærtståendes transaktioner. Samtidig var der også færre overtræ-delser i relation til offentliggørelse af intern viden og indberetning af storaktionærforhold. I alt blev der i 2016 givet én administrativ bøde samt 12 påtaler og påbud i relation til oplysningsforpligtelserne.”

EU-støtte skabte 14.000 arbejdspladser over fem år: Erhvervsstyrelsen har som forvaltningsmyndighed for EU’s Regionalfond og EU’s Socialfond netop lukket programperioden 2007-2013 endeligt. Programmet har ifølge styrelsenselv været succesfuldt: ”Investeringerne fra EU’s strukturfonde yder et væsentligt bidrag til at styrke væksten og skabe jobs i hele Danmark. Det viser den faktiske udvikling i de mange private virksomheder, som har taget del i projekterne. Alene de projekter, som blev igangsat i 2007-2011, havde over 9.000 private deltagervirksomheder spredt over hele landet, både i de store byer og i de mere tyndt befolkede egne. Med avancerede effektmålinger og registerdata fra Danmarks Statistik er det estimeret, at strukturfondsprojekter med start i 2007-2011 har skabt næsten 14.000 private fuldtidsarbejdspladser og øget omsætningen i deltagervirksomhederne med ca. 34 mia. kr.”

Liberalisering af planlov for hovedstadskommuner: Der skal, ifølge et forslag fra regeringen, være større mulighed for at bygge i det område, der er omfattet af hovedstadens klassiske fingerplan, meddeler Erhvervsministeriet: ”Med forslaget imødekommer erhvervsminister Brian Mikkelsen 59 af ud af i alt 152 forslag, som de 34 hovedstadskommuner har indsendt til ændring af den såkaldte fingerplan, der bestemmer den fysiske planlægning i hovedstadsområdet. Kommunerne får fx mulighed for at udlægge nye arealer til boliger og erhverv, gøre sommerhusområder til byområder, benytte mindre afgrænsede dele af de grønne kiler.

læs hele udgivelsen her

STK

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Business Controller
Region Hovedstaden
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Nyt job
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank