Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Lovforslag, bekendtgørelser og rapporter

Linda

torsdag 20. juli 2017 kl. 14:11

Større konkurrence om private banking-kunder: Bankerne, der er presset af de lave renter, har reageret ved at kæmpe hårdere om private bankning-kunderne. Det har motiveret Finanstilsynet til at foretage en analyse af området. ”Omfanget af investeringskreditter er væ-sentligt lavere i dag end før finanskrisen. Vi vurderer derfor, at der på nuværende tidspunkt generelt ikke er væsentligt forhøjede risici på dette område. Vores undersøgelse viste dog også eksempler på lempelig kreditbehandling. Institutterne lægger for eksempel overdreven vægt på kundens aktuelle formue og har samtidig begrænset indsigt i kundens formueforhold og fulde økonomi. I et marked med vækst og høj konkurrence kan det medføre unødvendigt høje kreditrisici og manglende overblik over den reelle risiko,” udtaler vicedirektør Kristian Vie Madsen. Videre hedder det: ”De enkelte banker og sparekasser definerer private banking-segmentet forskelligt, men omdrejningspunktet er forvaltning af værdipapirer. I takt med at konkurrencen intensiveres, opstår en tendens til, at institutterne udvider segmentet til også at omfatte kunder med formuer ned til 1-2 mio. kr. (…) Generelt angiver institutterne, at de har en indtjening på den enkelte kunde, som kan forsvare det typisk højere omkostningsniveau ved private banking. Institutterne manglede dog generelt overblik over den samlede indtjening på kunderne, og de havde heller ikke inkluderet lønomkostninger og kapitalbelastning knyttet til kundeforholdet.”

Konkurrencestyrelsen beder om holdninger til betalingskort: Gebyrer for kortbaserede transaktioner er som altid et varmt emne for erhvervsdrivende. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen opfordrer dem nu til at komme med input til, hvordan den skal prioritere sin overvågning af markedet: ”EU-regler om betalingsløsninger forventes at åbne for flere og nyskabende betalingsløsninger. Reglerne kan lede til lavere omkostninger for jer, som betalingsudbydere, butikker eller forbrugere. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen opfordrer derfor alle aktører med interesse i de nye regler til at sende deres bemærkninger til styrelsens prioritering nedenfor, herunder eventuelle forslag til andre tiltag, der kan bidrage til et mere velfungerende marked for betalingskort i Danmark.

Mandehørm om Basel-regler: Tirsdag nedsatte Brian Mikkelsen en ekspertgruppe om Basel-reglerne. Onsdag trak han den tilbage igen . Tirsdagens nye medlemmer havde i sagens natur ikke nået at jokke i spinaten, men: ”Den finansielle sektor og Finanstilsynet har indstillet kandidater, og det er samlet set endt ud med, at der ikke var kvinder i gruppen. Det skal der nu rettes op på. Derfor har jeg bedt Finanstilsynet om sammen med branchen at finde en række kvindelige kandidater, som kan indgå i gruppen, så vi kan få skabt en bedre balance mellem mænd og kvinder,” udtaler Brian Mikkelsen.

Mange forslag til Virksomhedsforum for enklere regler: Den seneste opsamling fra forummet bestod af 88 forenklingsforslag, hvoraf 78 gennemføres, oplyser Erhvervsministeriet. Det er rekord. Et endnu ikke færdigbehandlet forslag handler f.eks. om at gøre det nemmere at få EØS-borgere til at arbejde i Danmark: ”Når en udenlandsk medarbejder fra EU/EØS i dag skal søge om ophold i Danmark i længere end tre måneder, skal medarbejderen anskaffe sig et opholdsbevis i henhold til reglerne i EU-opholdsbekendtgørelsen. For at få dette opholdsbevis skal medarbejderen først udfylde et ansøgningsskema, som kan hentes digitalt, men skal udfyldes i papirform. Derefter skal medarbejderen møde op i Statsforvaltningen for at indgive ansøgningsskemaet personligt samt fremvise/aflevere dokumentation for opholdsgrundlaget, dvs. fx lønsedler eller en ansættelseskontrakt, sit originale pas og/eller nationale ID-kort samt vellignende foto i pasfotostørrelse. Opholdsbeviset kan kun fås, hvis medarbejderen møder personligt op i seks af Statsforvaltningens afdelinger, som i dag ligger i København, Aarhus, Aalborg, Odense, Aabenraa og Rønne. (…) Det er unødvendigt tidskrævende, da der findes digitale muligheder, der kan forenkle denne proces for opnåelse af opholdsbeviser.”

Mulighed for tidlig rekonstruktion: FSR – Danske Revisorer bifalder i et høringssvar et direktivforslag om nye regler for rekonstruktion af virksomheder. Særligt er der begejstring for, at processen skal kunne komme meget tidligt i gang: ”Direktivets grundtanke om en rekonstruktionsproces, inden der foreligger egentlig insolvens, er særdeles positiv, da vi forventer, at det vil øge mulighederne for løsning, hvis det lykkes at få virksomhederne til at tage initiativ til løsninger på et tidligere tidspunkt. Måske alene det forhold, at man ikke skal ”erkende insolvens” for at komme under rekonstruktion, vil virke mindre afskrækkende.”

læs hele udgivelsen her

STK

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Business Controller
Region Hovedstaden
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Nyt job
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank