Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Lovforslag, bekendtgørelser og rapporter

Linda

søndag 27. november 2016 kl. 19:46

Restriktioner på bankernes incitamentaflønning: Med et lovforslag vil regeringen sikre, at en stor del af incitamentaflønningen er langsigtet. Men forslaget giver fortolkningsproblemer i bankerne. Ministeren skriver i et svar til Pelle Dragsted (EL): ”Konkret indebærer forslaget for det første, at andelen af den udskudte del af en variabel løn, der udgøres af instrumenter, ikke blot skal udgøre 50 pct., men ”en væsentlig del” heraf. Forslaget indebærer for det andet, at udskydelsesperioden for den nævnte personkreds ændres fra 4 år til 5 år. Der er ikke en fast definition af, hvad der forstås ved en ”væsentlig del”. Det er således op til instituttet at foretage en vurdering af, hvad der i det konkrete tilfælde udgør en væsentlig del af den udskudte variable løn. Instituttet skal ved denne vurdering bl.a. lægge vægt på, hvor meget af den samlede variable løn (mindst 40 pct. eller 60 pct.), der er blevet udskudt. Virksomhedens størrelse og kompleksitet skal også indgå i vurderingen af, hvad der udgør en væsentlig del. Det vil derfor ikke være den samme procentdel for alle virksomheder. Dog vil en væsentlig del af den udskudte variable løn i alle tilfælde være over 50 pct.”

En lille bank kan også have SIFI-ansvar: EIK Bank er økonomisk i smult vande. Men ansvaret som SIFI-bank på Færøerne ligger tungt på dens skuldre, fremgår det af en tilsynsredegørelse fra Finanstilsynet: ”Der har været stor udskiftning i bankens bestyrelse. Dette har medført et tab af kompetencer og dermed en øget personafhængighed af bankens formand. Banken fik derfor påbud om at udarbejde en ny selvevaluering for bankens bestyrelse. Derudover fik banken påbud om, at bestyrelsen minimum en gang årligt skal foretage en risikovurdering og på baggrund heraf udstikke rammerne for bankens forretningsmodel. (…) Gennemgangen af de store udlån viste, at kreditboniteten ligger over gennemsnittet for danske institutter af tilsvarende størrelse, hvilket bl.a. er en afledt effekt af den aktuelt bedre konjunktursituation på Færøerne. Til gengæld viste Finanstilsynets gennemgang af privatkunder, at bankens kreditstyring i flere tilfælde var utilstrækkelig, hvilket bl.a. afspejlede sig i for optimistiske ratings af kunderne og en træg overtræksadministration. (…) Banken fik på denne baggrund påbud om at tage højde for forværringerne i ratingen af privatkunderne i sin model for gruppevise nedskrivninger. Ligeledes fik banken påbud om at øge nedskrivningerne med 5,1 mio. kr. baseret på udlånsgennemgangen. Særligt udlånene til privatkunder bidrager til de forøgede individuelle nedskrivninger.”

Markedspris behøver ikke være markedets pris:
Forligspartierne bag det nye vurderingssystem til ejendomme har givet sig selv meget snor i henseende til, om vurderingerne svarer til det, der foregår på markedet. I forligsteksten hedder det: ”I lyset af, at der ikke findes en ”rigtig pris” fastsættes vurderingsnormen i den nye vurderingslov til den forventelige kontantværdi i fri handel for en ejendom af den pågældende type under hensyn til alder, størrelse, beliggenhed og øvrige karakteristika. Vurderingsnormen er udtryk for den værdi, som vurderingsmyndigheden inden for det nævnte spænd overordnet skal finde frem til ved vurderingen. Det præciseres, at en ejendomsvurdering kan afvige fra en faktisk konstateret handelspris for den pågældende ejendom.”

Populær nedsættelse af lånegrænse: Erhvervs– og Vækstministeriet oplyser : ”Som et led i regeringens vækststrategi ”Vækst og udvikling i hele Danmark” blev minimumsgrænsen for lån direkte fra Vækstfonden – de såkaldte Vækstlån – i april halveret fra 2 mio. kr. til 1 mio. kr. Formålet var at styrke adgangen til finansiering for især iværksættere og mindre virksomheder, og ændringen er blevet mødt af stor efterspørgsel fra virksomheder over hele landet. Siden foråret har Vækstfonden modtaget flere end 80 ansøgninger om et af de mindre Vækstlån. (…) Efterspørgslen på de mindre Vækstlån kommer fra hele landet, dog med en overvægt vest for Storebælt.”

Realkreditinstitutter spiser af rentefaldet: 
Når man ser på de stigende priser på æbler, skal man være opmærksom på, at prisen på pærer er faldet. Eller hvad mente erhvervsminister Troels Lund Poulsen, da han talte om realkredittens renter og bidrag på et samråd den 15. november? Bedøm selv: ”Bidraget udgør i dag en større del af låntagernes samlede rente- og bidragsbetaling end tidligere. Det skyldes dels, at bidragssatsen er steget. Men det skyldes også i høj grad, at renten er faldet til et meget lavt niveau. Pointen, som jeg også sagde sidst, er jo fortsat den, at summen af renter og bidrag er faldet mærkbart i de senere år, og det er dét, der er afgørende for den samlede udvikling i realkreditkundernes betaling.”

læs hele udgivelsen her

STK

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Business Controller
Region Hovedstaden
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Nyt job
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank