Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Lovforslag, bekendtgørelser og rapporter

Økonomisk ugebrev

søndag 25. september 2016 kl. 18:53

Finanstilsynet advarer mod binære obligationer
Nogle cypriotiske selskaber foretager telefonsalg af såkaldte binære obligationer, der er rene væddemål om, hvorvidt et finansielt marked går op eller ned. Det morer hverken den europæiske tilsynsmulighed eller Finanstilsynet, der imidlertid ikke kan gøre meget andet end at advare forbrugerne: ”Vi hører fra kunderne, at selskaberne ofte lokker med en startbonus, som man imidlertid først kan få, hvis man selv sætter penge ind. Der er også problemer med at få sit indestående udbetalt igen. Endelig benytter selskabernes telefonsælgere sig af en aggressiv salgsteknik, der overhovedet ikke lever op til reglerne om ansvarlig rådgivning,” siger (kontorchef) Ulla Brøns Petersen. Hvis man er så uheldig at have tabt penge på binære optioner, er der desværre ikke så meget at stille op, siger Ulla Brøns Petersen: ”Man kan klage til den finansielle ombudsmand på Cypern, men desværre har vi ikke eksempler på, at det har ført til, at kunder har fået penge tilbage,” siger hun. (…) Hvis man gætter forkert i forhold til, hvilken vej kursen går, vil man typisk tabe alle de penge, man har satset. Omvendt vil man sædvanligvis kun få en gevinst på 75-80 pct., hvis man gætter rigtigt. Produktets natur gør det på den måde næsten umuligt at opnå en gevinst på langt sigt.”

Kreditvilkår strammes stadig
Selv om bankerne måske låner lidt mere ud til erhverv, end de har gjort, er det kun fordi konjunkturerne, er blevet bedre. Grundlæggende bliver bankernes kreditvilkår nemlig fortsat strammet, vurderer revisorerne. Det rammer især SMV’er og opstartsvirksomheder, oplyser FSR – Danske Revisorer: ”Udfordringer med adgangen til finansiering hæmmer SMV’ernes vækstmuligheder. Sådan lyder vurderingen fra syv ud af 10 revisorer i en undersøgelse fra FSR – danske revisorer. Det er blandt andet krav om sikkerhed, som udfordrer de små og mellemstore virksomheder, når de søger finansiering. (…) ”Der er – af gode grunde – strammet på kreditvilkårene i tiden efter finanskrisen, og den stramning rammer hårdest nederst i markedet. Næsten otte ud af 10 revisorer vurderer, at der er sket en stigning i ønsket til sikkerhed hos SMV’erne de seneste tre år. Omvendt er det kun fire ud af 10, som vurderer, at det samme er tilfældet hos de lidt større virksomheder,” siger direktør Tom Ville Jensen.”

Det Systemiske Risikoråd pønser på nye tiltag
Ejendomsmarkedet bekymrer fortsat Det Systemiske Risikoråd, og et diskussionspapir lægger op til nye analyser og eventuelle indgreb: ”Priserne på boligmarkedet i de større byer og på større beboelsesejendomme er steget de seneste år, og de reale ejerlejlighedspriser er tæt på toppunktet i 2006. Finanstilsynet har på det seneste indført initiativer som krav om udbetaling ved boligkøb og om positiv likviditet ved belåning af erhvervsejendomme. Kravene skal fremme forsigtighed ved kreditgivning i forbindelse med køb af bolig og erhvervsejendomme. Det er for tidligt at vurdere, hvilken betydning det har for prisudviklingen og risikotagningen fremadrettet. Rådets arbejde skal afdække, om og hvornår der bør tages yderligere initiativer, og hvordan det i givet fald gøres mest hensigtsmæssigt. Den ønskede effekt af initiativerne er en lavere sandsynlighed for, at en systemisk krise indtræffer – eller at omkostningerne forbundet med en krise er mindre.”

EU-initiativ giver udenlandske e-butikker stor fordel
EU-kommissionens nye e-handelspakke vil i praksis give udenlandske handlende en stor fordel i Danmark. En fordel, som også kan blive dyr for staten: De udenlandske handlende kan hvert år udnytte den momsfrie bundgrænse, og så stoppe salget i Danmark, når de når til den, fremgår det af et svar fra erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen: ”Skatteministeriet har oplyst, at virksomheder, der sælger varer til forbrugere i Danmark og andre EU-lande, kan tilbyde at levere varen til forbrugerne op til grænsen, hvor der skal betales moms i forbrugslandet. Den danske fjernsalgsgrænse er på 280.000 kr. Der er intet i momsreglerne, som medfører, at virksomheder er forpligtet til at levere til forbrugerne når fjernsalgsgrænsen er nået.”

Ny turismestrategi
Antallet af udenlandske turister i Danmark skal inden 2025 øges med en tredjedel, svarende til at vi nogenlunde følger den internationale vækst i branchen. Det er ambitionen for regeringens nye turismestrategi , der indeholder fem punkter: ”Mere effektiv markedsføring målrettet relevante målgrupper. Bedre tilgængelighed, internet og skilte. Bedre turistoplevelser i Danmark. Moderne planlov og øget turismekapacitet. ”Konkurrenceevne og gode rammevilkår.”

læs hele udgivelsen her

STK

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank