Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Ugens stærkeste og svageste erhvervsdækning

Josephine Daniel

søndag 20. marts 2016 kl. 14:36

Danfoss fik budskabet igennem…Den store sønderjyske industrivirksomhed Danfoss scorer nok ugens førstepræmie, når det gælder lancering af et årsresultat. I Børsen , i Finans.dk og i Berlingske Business fik Danfoss-ledelsen viderebragt budskabet om kraftig vækst i omsætning og en indtjening i top. At væksten skyldes valutaeffekter og opkøb af en virksomhed, og at indtjeningen målt i forhold til den investerede kapital var for nedadgående, hæftede erhvervsmedierne sig ikke ved. Det er i disse år vedtaget i medierne, at Danfoss er en enestående turnaround-succeshistorie, og den vinkel ændrer man ikke sådan lige på.

…mens Carlsberg kom galt afsted: Carlsberg blev derimod udsat for skarpe kommentarer, efter fremlæggelsen af strategiplanen og efter beslutningen om at droppe tallene fra regnskaberne for første og tredje kvartal Jyllands-Posten / Finans.dk fik distanceret sig fra den øvrige erhvervspresse med den kritiske Carlsberg-dækning.
Og ugens gemte overraskelse: Nyheden om, at det ellers så succesfulde Falck er så hårdt ramt af den faldende oliepris, at det førte til en nedskrivning på 750 mio. kr. og dermed til et nettoresultat på minus 523 mio. kr. for 2015 var kandidat til titlen som ugens store overraskelse i dansk erhvervsliv. Men nyheden blev forbløffende tyndt dækket af medierne: Endnu et eksempel på, at medierne egentlig godt kunne bruge mere selvstændigt vurderende og analyserende kompetence, især når det gælder ikke-noterede selskaber, som de ikke kan få hjælp af aktieanalytikere til at dække.

Danskernes velstand er stigende, siger Lars Rohde og Berlingske: Vi har det langt bedre end vi troede. Nationalbankdirektør Lars Rohde fremlagde på sit kvartalspressemøde en interessant beregning, som viser at det slet ikke går så dårligt herhjemme. Hvis man dropper BNP-væksten, og i stedet kigger på BNI – Brutto National Indkomsten, som også omfatter nettooverførsler fra udlandet, ser det rigtigt fint ud. Altså, hvis man medtager eksempelvis de overskud, danske virksomheder henter i udlandet og hjemtager til Danmark, så går det meget bedre. Berlingske Tidende ryddede forsiden med den ret så opsigtsvækkende nyhed: ”Vi bliver rigere og rigere” Ja, nogen gør. Lars Rohde beregnet BNI pr. indbygger i arbejdsstyrken, og fordeler gevinsten ligeligt på en stor del af danskerne. Men kan man det? Vi synes, at den er svær. For hvad med de milliarder eksempelvis Bestseller, LEGO, Danfoss og andre store danske virksomheder hiver hjem til Danmark. De penge bliver på nogle få hænder, og de bliver nok ikke fordelt til os andre.

Basel-komité og JyllandPosten hiver endegyldigt tæppet væk under Nykredits ledelse: JP har tilsyneladende gjort sig den ulejlighed og ringe til Basel-Komitéen, efter den seneste tumult omkring den udmeldte bidragsforhøjelse i Totalkredit, som ejes af Nykredit. JP har fået et opsigtsvækkende klart svar, som kan læses i JP´s artikel . Nykredit bliver nu undsagt fra værste side – nemlig af den internationale komité, som selskabet beskylder for at indføre nye regler, der tvinger Nykredit til at hæve priserne og gå på børsen. Det er første gang, at den magtfulde Basel-komité blander sig direkte i den danske debat, der har rejst sig som en storm, efter at Nykredit i februar fortalte om de nye tiltag, som ifølge selskabet er en direkte konsekvens af kommende kapitalkrav fra komitéen,” hedder det i artiklen. Det er god journalistik. For udmeldingen fra Basel Komiteen er uhyggelig klar: Den fjerner desværre den sidste rest af troværdighed og tillid til Nykredits ledelse, og det er samfundsmæssigt et stort problem, da Nykredit er en af landets største finansielle koncerner. Netop finansielle koncerner lever i den grad af tillid og troværdighed, og derfor er det nu ved at udvikle sig til et samfundsproblem, at ledelsen kegler rundt i manegen. Lad nu kunderne få den rigtige begrundelse for en eventuel nødvendig børsnotering. Det er sidste chance.
Trump truer: Internationale medier beskæftiger sig efter endnu en serie Trump-sejre i de republikanske primærvalg i stigende grad med den virkning en præsident Trump kan få på markedet og økonomi. Ikke mindst gennem interessant behandling her i amerikanske Politico og her hos Economist Intelligence Unit.

Læs hele udgivelsen her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Controller/økonomimedarbejder – få den brede vifte af økonomiopgaver
Region H
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank