Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Ugens stærkeste og svageste erhvervsdækning

Linda

søndag 19. marts 2017 kl. 18:41

Når journalister støder ind i virkeligheden. Det er både nedslående og opløftende at læse Børsen-redaktør Nils Lundes lille beretning om hans forsøg på, at komme i kontakt med Nordea. Nedslående fordi det afslører, hvordan erhvervsgiganterne stadig ikke magter at behandle kunderne ordentligt, men opløftende fordi beretningen er underholdende. Flere af den slags beretninger, især fra ikke-journalister, burde egentlig kunne bringe medierne videre og tættere på mediebrugerne. De store virksomheders kunder har nemlig stadig, trods alle friserede tilfredshedsmålinger, titusinder af den slags oplevelser hver eneste dag. Store medier med en bred berøringsflade har derfor i dag enestående mulighed for at få en nærkontakt med mediebrugerne. De kunne med lidt original, systematisk tænkning og udnyttelse af internettet og sociale medier afsløre langt mere om, hvordan det reelt er at være kunde eller ansat i en virksomhed og dermed blive virkelig relevante, også for virksomhedernes ledelser. Så må de tage med, at de også selv vil blive kritiseret, blandt andet når kunder og ansatte, der vil deltage i den slags menings- og erfaringsudveksling, må stå i kø for at komme til.

Boligpriser, boligpriser, boligpriser. Hvad læser vi? Et blik over listerne med de mest læste artikler i den forgangne uge viser igen en umættelig interesse for artikler om boligpriser, som når Nationalbanken advarer om risikoen for en boligboble, eller når ejendomsmæglere rituelt svarer igen med, at prisudviklingen sandelig er aldeles sund. Der må da være oplagt interesse for mere grundige analyser, der går dybere, og som ser på, hvad der sker, når renten igen stiger med en, to, tre eller fem procentpoint.

Klap i. Sprogtone i medierne og selvfedme i Kø-benhavn: Børsen belærer Københavns overborgmester Frank Jensen om, at han skal ”klappe i,” når han (som det vel også er hans opgave) fremhæver hovedstadens fortræffeligheder. Man kan måske godt følge Børsen i irritationen over tendensen til københavnsk selvfedme. Men (og vi ved, at vi gentager os selv her) de etablerede medier forsvarer næppe deres troværdighed ved at lade sig inspirere at debatformen på mere primitive internet-fora.

Berlingske Business lægger op til Nets generalforsamling: Det vil være en skandale, hvis nogle af de store aktionærer ikke rejser sig på generalforsamlingen om, hvad der gik galt på ved børsnoteringen, citerer avisen investeringsøkonom Per Hansen for. Interessant betragtning, da det beviseligt ikke er gået godt for Nets-aktien, der gik på børsen til kurs 150 mod den aktuelle kurs på ca. 107. Vi vil faktisk blive overrasket, hvis der bare er én professionel investor, der stiller sig op på generalforsamlingen. Hvem har dog lyst til at udstille sin egen dumhed, ved at have købt en aktie alt for dyrt. Umiddelbart kan man bemærke to ting til den negative kursudvikling: For det førte blev aktien allerede på noteringen solgt alt for dyrt.

AktieUgebrevet sagde fair kurs på 120 og holdt sig væk. Med grådighed for at tjene hurtige kroner trækker jo den anden vej. For det andet er Nets ved at blive disruptet langt hurtigere end forventet, blandt andet af MobilePay. Var det derfor, at de have så travlt med at blive børsnoteret? Sikkert. Og så kan man tilføje, at ATP som den mest aktive deltager på de store selskabers generalforsamlinger, næppe vil stille op med kritik på Nets generalforsamling. Som bekendt var ATP storaktionær op til noteringen af Nets, og fonden tjente gode penge på børsnoteringen.

Finans.dk med jordbunden realisme og et veludviklet spillergen: I disse tider med eufori på aktiemarkederne, hvor bankerne skovler penge ind fra investeringskunderne, og som derfor ikke vil ødelægge den gode stemning med lidt realisme omkring udviklingen på aktiemarkederne, er det rart med lidt jordbunden realisme. JP Finans har taget en snak med Laila Mortensen fra Industriens pension, der blandt andet siger i fredagens
udgave: ”Jeg kan ikke lide det her med, at aktiekurserne stiger og stiger og stiger. På den anden side er det naturligt nok, for hvor skal man ellers placere sine penge? Hvis man placerer dem i de lave renter og der kommer lidt inflation, så bliver værdien udhulet. Spørgsmålet er, hvor længe det varer ved,” siger hun. Ja, lige netop. Det svarer lidt til et pyramidespil i en verden, hvor der ikke er andre muligheder for at få afløb for sit spillergen. Man vil være med på en upside, men man ved godt, at det ender galt på et eller andet tidspunkt. Man kan blot håbe, at der er endnu en idiot, som vil købe ens aktier til en endnu højere pris, end man selv har købt den til. Og sådan fortsætter det, indtil det ikke fortsætter mere. Spændende.

læs hele udgivelsen her

Morten W. Langer

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Udløber snart
Business Controller
Region Hovedstaden
Udløber snart
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
Udløber snart
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank