Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Ugens stærkeste og svageste erhvervsdækning

Økonomisk ugebrev

torsdag 02. november 2017 kl. 11:48

Nick Jensen er tilbage, men Dagbladet Børsen undertrykker forhistorien

I erhvervslivet skal der være plads til at give en ny chance til folk, der har haft fiasko, og endda til folk, der har bevæget sig på eller over lovens kant. Men naturligvis skal man, især i det sidste tilfælde, erindre historien, inden man lader kontooverførslerne rulle. Et medie, der skriver om en sådan person på vej til comeback, skylder også sine læsere at repetere historien. Det forsømmer Børsen fredag i sin forsidehistorie om den nye kapitalfond Greystone, der skal investere i konkurstruede og ”skæve” virksomheder. Avisen sælger historien på, at den tidligere PFA-topchef Henrik Heideby er med i partnerkredsen, og det er ham, der pryder forsiden. Men han giver kun et enkelt ret intetsigende citat i selve artiklen. I stedet er det Nick Jensen, der fører ordet.

Om ham hedder det, at han ”i begyndelsen af årtusindet tabte mere end én mia. kr. på børsfloppet med I-data.” Det er også korrekt. Men der er meget mere i dén historie: I-data var en koncern af it-virksomheder, som der ikke var den store synergi imellem, men som alle vakte investorernes opmærksomhed i en tid, hvor it-boblen blev pustet op. I-datas aktiekurs steg også, og aktien opnåede endda medlemskab af KFX-indekset, som det hed dengang, i kraft af en mystisk høj handelsaktivitet umiddelbart inden deadline for revisionen af indekset. Endnu mere mystisk var det, da revisorerne skulle revidere årsrapporten for 2000 og ikke kunne genkende de omsætningstal, som selskabet havde opgivet i det ureviderede perioderegnskab for tredje kvartal. I-data forklarede, at den bagudrettede nedrevision af omsætningen skulle sikre ”en korrekt periodisering”. Men i realiteten synes man blot at have bogført salg af varer, der slet ikke var solgt, men blot ført ud i distributionskanalen. Der var i hvert fald ikke noget reelt salg at periodisere.

Efter at revisorerne kom på banen og korrigerede regnskabstallene, faldt aktiekursen til 200. I efteråret forinden havde den ramt rekorden 1000, og der var rejst 600 mio. kr. ved en aktieemission til kurs 925. Provenuet blev brugt til at købe selskabet Eicon, som Nick Jensen og en partner, ifølge Berlingske Business, senere med succes købte ud af konkursboet.

Så således var det med Nick Jensen dengang. Siden er der flydt en masse vand gennem åen. Men er der flydt nok? Tja. Man bemærker i et side element, at Nick Jensen ikke vil uddybe investeringen i Syntonic Media Solutions, som Greystone ejer mere end to tredjedele af, fordi ”det er ikke alle virksomheder, der synes, at folk skal vide, at vi investerer i dem.” Nick Jensen taler altså om Syntonic som en fremmed virksomhed, selv om Greystone er dominerende aktionær i den. Spøjst.

OW Bunker fylder stadigvæk i mediebilledet

JP’s finans bringer fredag endnu en brik i efterspillet efter OW Bunkers konkurs. I overskriften hedder det, at ”Bruun & Hjejle udskrev regninger for 286.600 kr. til OW Bunker i 2014. Halvandet år senere stod firmaet bag investorerne i et gigantisk søgsmål. Nu har det givet en bøde i Advokatnævnet.” For udenforstående er det forsat en gåde, at Bagmandspolitiet har opgivet at rejse straffesag mod den tidligere bestyrelse for OW Bunker, samt emissionsbanker og rådgivere. Men der er også en masse andre slåskampe i gang. Finans gennemgår en ny afgørelse fra Advokatnævnet, der handler om interessekonflikter. Kan et advokatfirma først repræsentere den ene part, og efterfølgende den anden part. Bruun & Hjejle mener, at bøden er uberettiget, fordi advokatfirmaet ikke havde fået oplysninger fra OW Bunker og afdøde CEO Jim Petersen under rådgivning af denne, som kunne udfordre deres habilitet. Sammen med den øvrige daglige ledelse, bestyrelsen, kapitalfonden Altor samt bankerne Morgan Stanley og Carnegie er Jim Pedersen blevet stævnet med et krav om at betale 767 mio. kr. i erstatning. Bag kravet står nogle af landets største investorer herunder ATP, PFA, Pension Danmark og Maj Invest.

MWL/STK

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Nyt job
CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Nyt job
Controller/økonomimedarbejder – få den brede vifte af økonomiopgaver
Region H
Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank