Ugens erhvervshistorie: Dagbladet Børsen dokumenterer , at Vestas jagtede Nørremark på et tvivlsomt grundlag, måske deraf det efterfølgende forlig? Børsen skriver: ”Papirer fra Vestas’ revisor afslører, at Vestas i strid med offentlige udmeldinger kendte til projektet, der lå bag politianmeldelsen af fyret finansdirektør. Slagsmålet mellem Vestas og den fyrede finansdirektør Henrik Nørremark tager nu en ny drejning, der kan få indflydelse på retssagen mellem parterne, der skydes i gang onsdag ved Retten i Aarhus. (…) Men en række interne arbejdspapirer, som retten nu har pålagt Vestas’ revisor, PwC, at fremlægge, afslø-rer, at Vestas-bestyrelsen i 2012 blev informeret om, at Vestas i flere år havde arbejdet med planerne (om det indiske projekt, som Nørremark angiveligt selv skulle have styret og brugt mange penge på, uden ledelsens vidende, red.)”

Frøsig i Berlingske Business.dk: Jeg er ked af, hvis vi taber kunder på forhøjelse af bidragssatser i Totalkredit: Karen Frøsig, adm. direktør i Sydbank, har nok ikke tænkt sig så godt om med denne udtalelse. For hun siger indirekte, at hun er fuldstændig ligeglad med sine kunder. Og det er hun selvfølgelig ikke. Efter Arbejdernes Landsbank har fravalgt Nykredits bidragsforhøjelser, vil andre banker følge efter. Men det kan undre, at Karen Frøsig ikke er mere offensiv med, hvad hun vil gøre. Business.dk skriver: ”Utilfredsheden mærker man nu også i landets fjerdestørste pengeinstitut, Sydbank, der er bankens primære samarbejdspartner inden for realkreditlån, oplyser Sydbanks adm. direktør, Karen Frøsig.»Selvfølgelig hører vi utilfredshed (vedr. Totalkredit, red.) fra kunderne i vores filialer. Vi forstår godt, at vores kunder bliver irriteret, når deres omkostninger stiger, fordi de så skal spare et andet sted. Det er der ikke meget hokuspokus i, og det har jeg stor forståelse for,« siger Karen Frøsig.”

Flyvende start for ”Riis Seier Holding Company”:
Hvordan får man tiltrukket hele den danske verdenspresse til et pressemøde, uden på forhånd at afsløre noget som helst om, hvad det hele handler om? Man skal blot være nogle af medieverdenens darlings, og det er Riis og Seier. De tidligere cykelholdejere, og for Lars Seiers vedkommende delejer af Saxo Bank, med en fortid som sidegadevekselerer, kan det ikke undgå at blive en god historie. For det er næsten lige meget, hvad de finder på, så skal vi læse om det. Alle – også os – havde selvfølgelig håbet – og forventet – at det hele handlede om et nyt dansk-baseret cykelhold. Det gjorde det så ikke. Det var vist noget om et træningskoncept og et eventkoncept. Det kommer vi sikkert til at høre meget mere om. Spændende.

Så kom kritikken af Nykredit/ Totalkredits bidragsforhøjelser på TV2 – måske lidt sent: Vi har tidligere påpeget, at TV2 har været påfaldende tavs omkring den massive kritik af Nykredit, og specifikt planerne om at bidragsforhøjelserne og at gennemføre en børsnotering. Måske fordi TV2’s adm. direktør Merete Eldrup sidder i Nykredits repræsentantskab, og nu efter planen skal indvælges i Nykredit Holdings bestyrelse: TV2 skriver : ”Arbejdernes Landsbank går direkte imod Nykredits planer om at hæve priserne på realkreditlån. I stedet vil banken udbetale en bonus. En af samarbejdspartnerne bag Totalkredit, som er ejet af Nykredit, går nu direkte imod planerne om massive prisstigninger af boligejernes realkreditlån og vil annullere prisstigningerne for bankens kunder. Det er Arbejdernes Landsbank. Vi har besluttet at udbetale en bonus for de af vores bankkunder, der har Totalkredit-lån. Bonussen svarer til, at de prisstigninger, der er bebudet, stort set bliver annulleret, siger Arbejdernes landsbanks administrerende direktør Gert Jonassen.”

Læs hele udgivelsen her