Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Peer Group Rating 2024: Danske Bank og Alm. Brand sektorvindere

Morten W. Langer

torsdag 18. januar 2024 kl. 11:40

Danske Bank: Kunderne vil øge lån ved rentefald

I den seneste udgave af ØU Ledelse bragte vi den år­lige Peer Group Rating af de danske largecap-selska­ber. Der var syv sektorvindere ud af 20 mulige, og her­af var der to sektorvindere i den finansielle sektor, nemlig Danske Bank og Alm. Brand. Vi gennemgår her baggrunden for den gode performance.

For Danske Bank gælder, at vindertrøjen for banksektoren hentes på en lidt billig baggrund. I forhold til de andre nordiske storbanker har Danske Bank outperformet i den sidste halvdel af året. Aktien fulgte nogenlunde an­dre bankaktier, som Nordea, SEB og Swedbank, frem til juni, for derefter at stikke afsted. Og Danske Bank-aktien sluttede året meget stærkt med et årsplus på 27 pct. – i forhold til de nærmeste nordiske konkurrenters årsplus på 10-12 pct.

Danske Banks førsteplads skal dog ses i forhold til et udgangspunkt med en meget lav værdiansættelse, base­ret på aktiepris i forhold til den bogførte egenkapital. Selv efter det seneste års kursstigninger handles banken til en pris på 0,9 gange den bogførte egenkapital, kun undergå­et af Jyske Bank med en multipel på 0,7.

Danske Bank handles også til en lavere price/earning end de fleste nordiske storbanker, baseret på det forven­tede 2025-overskud. Der er altså fortsat grundlag for, at banken får mere medvind på aktiemarkedet end de øv­rige nordiske storbanker. Dette understøttes også af, at analytikerne stort set ikke forventer et faldende overskud per aktie fra 2023 til 2025. Og det er ellers billedet i de andre banker, hvor vigende nettorenter ventes at spise af overskuddet.

Alm. Brand har i 2023 outperformet alle de store nor­diske forsikringsaktier, som generelt udviklede sig nega­tivt. Alm. Brand leverede et afkastplus på ca. 5 pct., mens næstbedste performer var Gjensidige på minus 3 pct. Topdanmark og Tryg landede begge på minus 12 pct.

Hovedparten af Alm. Brands positive kursudvikling kan forklares af dels en lavere værdiansættelse på de næste års forventede overskud, end man ser hos de store dan­ske forsikringsaktier, og dels den fortsatte høstning af synergier efter sammenlægningen med Codan.

Overskuddet i Alm. Brand ses altså stige markant i kølvandet på højere overskudsgrader, og aktien beløn­nes hen ad vejen i forlængelse af, at ledelsen leverer på forventningerne. Som det fremgår af tabellen, forventer analytikerne fremgang i overskuddet på 44 pct. de næste to år.

Det vil med den aktuelle aktiekurs alt andet lige be­tyde, at Alm. Brand-aktien handles til 13 gange det for­ventede overskud, mens Tryg og Topdanmark handles til 16-17 gange det forventede overskud i 2025. Hvis Alm. Brands ledelse faktisk leverer resultater, der lever op til analytikernes forventninger, er aktien aktuelt billig – også selvom Alm. Brand-aktien er den bedste forsikringsaktie det seneste år.

Morten W. Langer

Peer group 01

Peer group 02

Peer group 03

Peer group 04

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank