Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Pensions Survey 2018: Sådan har vi gjort

Morten W. Langer

mandag 12. marts 2018 kl. 13:08

Økonomisk Ugebrevs Survey om danskernes syn på pensionssektoren, det vil sige både banker, pensionsselskaber og arbejdsmarkedspensionskasser, gennemføres her for anden gang. Vi har i dette survey forsøgt at få en overordnet forståelse af, hvor vores læsere har deres pensionsordninger, og hvordan de opfatter service, vilkår, investeringsafkast og omkostninger.

Spørgsmålene er udsendt til ca. 9000 modtagere, som er tilmeldt enten som abonnenter på Økonomisk Ugebrev Formue eller som modtagere af gratis nyheder fra Økonomisk Ugebrev Flash News. Svarene er anonymiserede.

Økonomisk Ugebrevs læserunivers afspejler på ingen måde den gennemsnitlige danske pensionskunde. Der er typisk tale om ældre og investeringsinteresserede danskere med en betydelig formue. Vi anser populationen for at være mere kyndige og indsigtsfulde omkring pensionsforhold end gennemsnittet af danskere.

Læs også: Pensions Rating 2018: Tre pensionsselskaber i top

Vi har modtaget knap 600 svar, hvilket vi anser for meget tilfredsstillende. For at inkluderer de summariske svar for enkelte pensionsselskaber og banker har vi stillet krav om mindst tyve svar, for at sikre, at det tegnede billede af virksomheden er rimeligt repræsentativt.

Som det fremgår af figuren er 63 af respondenterne over 61 år, og kun 13 procent er under 50 år. Hovedparten af svargruppen består af personer, som går rigtig meget op i pension, fordi pensionsalderen er tæt på eller allerede i gang. Det er altså en svargruppe, som har betydeligt mere indsigt i pensionsforhold, ikke mindst fordi det også er et segment, som interesserer sig meget for privat investering og formueforhold. Kun ti procent af besvarelserne kommer fra kvinder.

Læs også: Kunder skeptiske over for pensionsfusioner

Som det fremgår af den anden figur, har 65 procent af respondenterne en samlet pensionsopsparing på over 3 mio. kr., hvilket er betydeligt over gennemsnittet for danskernes pensionsopsparing. 17 procent af respondenterne, svarende til 100 personer, har en pensionsopsparing på over 10 mio. kr.

Hele 77 procent af respondenterne har en kapital- eller ratepension i banken, hvilket er langt det mest udbredte i dette svarunivers. Af svarene fremgår også, at hver pensionsopsparer typisk har to-tre forskellige pensionsordninger. Således fremgår det, at 44 procent har en pensionsordning via en firmaordning i et kommercielt selskab. Og 31 procent har pensionsopsparing via en arbejdsmarkedspension. Endelig oplyser 31 procent, at de har opsparing til pensionen i eget firma, ejendomme eller andet. Lidt mere velstående danskere vælger altså at lægge deres ”pensionsæg” flere forskellige steder, måske på grund af ønsket om en risikospredning, eller fordi de har været i forskellige virksomheder med forskellige typer pensionsordninger gennem deres arbejdsliv.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Controller/økonomimedarbejder – få den brede vifte af økonomiopgaver
Region H
Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank