Mange startup-virksomheder får venturepenge, fordi de lave renter får mange investorer til at lede efter alternativer til børsnoterede aktier og obligationer. Professor advarer mod en boble inden for venturemarkedet.
”Selvfølgelig er det usundt med næsten gratis penge.”
Ifølge Tommy Andersen, partner i venturefonden by-Founders, betyder det, at ideer og startups, som i et normalt rentemarked ikke ville overleve, kan få penge. Det er med til at føde et venturemarked på udkig efter stadig flere startups, som kan give investorerne et afkast. Økonomisk Ugebrev har i et tidligere survey baseret på svar fra 700 velhavere påvist, at mange vil finde alternativer til negative renter på bankbogen, blandt andet private ventureinvesteringer.
”Virksomheder og produkter, der tidligere ikke ville blive finansieret, kan i mange tilfælde finde penge i det aktuelle finansieringsmarked. De ville ikke kunne fortsætte, hvis ikke penge var tæt på gratis. Det gælder ikke kun i venture. Du kan også se traditionelle virksomheder, som igangsætter aktiviteter, fordi penge er gratis,” siger Tommy Andersen.
IKKE AFHÆNGIGE FOR EVIGT
I byFounders forsøger man at tage højde for den udvikling i forhold til nye investeringer. ”Tag f.eks. WeWork, og Uber efter de er gået på børsen. Her begynder man at stille spørgsmål ved, om deres forretninger nogensinde bliver profitable. Det seneste år er man begyndt at se kritisk på det: Det nytter ikke at bygge en virksomhed,...
Vær et skridt foran
Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.
- Vi filtrerer støjen fra den daglige nyhedscyklus og analyserer de mest betydningsfulde tendenser.
- Du får dybdegående og faktatjekket journalistik om vigtige erhvervsbegivenheder lige nu.
- Tilgå ØU hvor du er - med fuld adgang til web og e-magasiner.
299,-
pr. måned
Allerede abonnent? Log ind her