Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Russel Reynolds i superår – internationalt og i Danmark

Sten Thorup Kristensen

søndag 22. september 2019 kl. 23:22

Search- og selectionbranchen har stortrivedes i 2018, og festen er ikke helt slut endnu. Forude venter dog en sværere periode, hvor nogle af de mindre spillere i markedet sandsynligvis vil lukke og slukke. Brexit og problemerne i den tyske bilindustri melder sig, og i USA er aktiviteten så tårnhøj, at det næsten kan gå ned ad bakke herfra. Det vurderer Peter Gramkov, country manager for Russel Reynolds i Danmark. Han kan glæde sig over, at særligt hans eget selskab for tiden vinder frem på bekostning af de andre medlemmer af branchens globale top 5.

”Vi havde et rigtigt godt 2018. Globalt set var det vores bedste år siden 1999. Vi voksede 22 pct. Det kom bag på alle, for normalt er væksten kun 5-9 pct. Vi var også den af de fem store, der voksede mest. (De øvrige fire er Spencer Stuart, Egon Zehnder, Heidrick & Struggles og Korn Ferry, red.) Men det vigtige er egentlig, at alle de fem store voksede rigtigt meget, og mere end de har gjort før. Så 2018 var et exceptionelt godt år for den globale search- og selectionbusiness,” siger Peter Gramkov, og fortsætter:

”Vi har et relativt godt indtryk af, hvordan det går vores konkurrenter, og det er gået lidt bedre for os end for dem. Vi har også været meget ekspansive. På globalt plan har vi ansat konsulenter, og det er jo sådan, du skaber vækst. Du tager folk fra konkurrenterne.”

BREXIT SKABER NERVØSITET

ØU: Hvad er årsagen til den store fremgang, for branchen som helhed og for jer selv? ”Der er et par ting i det. For det første er USA on fire. Jeg kommer netop fra et europæisk ledermøde, hvor den nordamerikanske chef var til stede, og man må bare sige, at year to date har USA også været fantastisk i 2019. Omsætningen er næsten dobbelt så stor, som den er i vores europæiske forretning. Så USA er en motor, både i profitabilitet og i vækst. For det andet så vi i 2018, at brexit endnu ikke påvirkede resultaterne, i hvert fald ikke i vores forretning. Den gik meget pænt frem i UK. Det, jeg ser nu, men som endnu ikke ses i tallene, er, at den tyske automobilindustri påvirker vores forretning, og at også brexit skaber en nervøsitet i vores europæiske forretning, fordi UK er så stor en del af den.”

”Også i Danmark var 2018 et godt år. Hos os så vi væksten to steder. Dels i health care og life science, som i dag udgør 20-25 pct. af forretningen. Den var næsten ingenting for blot fem år siden. Og dels ser vi væksten i financial services.”

I et indlæg i Børsen onsdag skriver du om en undersøgelse, I har foretaget, og som viser, at et stort flertal af erhvervsledere i verden venter recession. Er det noget, I mærker i jeres forretning? ”Det er jo virksomhedslederne, der siger det, og jeg kan ikke se det i min forretning. Jeg kan ikke se en afmatning. Vi tror, at der kommer en eller anden justering i løbet af de kommende 12 måneder, og nogle af mine kolleger i udlandet kan se det. Men vi ser det altså ikke i Danmark. Jeg ser fortsat positivt på 2019, og vi har hyret, og vi kommer til at hyre yderligere to indehavere i år. Så jeg ser fortsat vækst.”

FORBEREDT TIL KRISE

I indlægget i Børsen fortæller du også, at meget få erhvervsledere føler sig klædt på til den recession, de tror kommer. Du råder dem til at forberede deres teams på dårligere tider og at sikre, at organisationen er agil. Hvordan ligger det med det hos Russel Reynolds – har I taget jeres egen medicin, så I er forberedte? ”Det vil jeg mene, vi er. Vi har også lært at historien. Jeg har været med i 19 år, så jeg kan huske justeringerne i både 2001 og 2009. For ti år siden var der dramatiske tilpasninger i branchen. Bunden gik ud af markedet, og et sted mellem 30 og 40 pct. af aktørerne forsvandt frem til 2012. Først da begyndte der igen at komme nye til. Noget tilsvarende, men ikke så dramatisk, forestiller vi os vil ske nu.”

”Tendensen er, at når der er recession i markedet, sker der to ting: De erfarne konsulenter forsvinder ikke, men de nye aktører på markedet forsvinder, så der sker en konsolidering. Branchen er utroligt cyklisk. Vi følger aktiemarkederne og konjunkturerne med en forsinkelse på tre til seks måneder,” slutter Peter Gramkov.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Udløber snart
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Udløber snart
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank