SKAT’s ansvar i udbytteskandalen vokser til en orkan

ARKIVFOTO. Knap seks millioner kroner koster det Skat at skaffe sig adgang til fortrolige oplysninger om 500-600 danske skatteydere. Det skriver Berlingske. Skats indsatsdirektør, Jim Sørensen, bekræfter beløbet over for DR Nyheder. (se Ritzau historie 291501) RB PLUS Skat kaster millioner i skattely-projekt. ARKIVFOTO. Ritzau 9/1 2016 13.00.- - Hvad er et skattely helt præcist, og hvordan kan danske myndigheder komme den slags til livs? Skat har afsat 3, 7 millioner kroner til forskning i fænomenet. // RB plus. To rykkere - og så overgår sagen til Skat. Patienter på to sygehusafdelinger i Region Midtjylland skal i en forsøgsordning betale en bøde på 250 kroner, hvis de glemmer at melde afbud til deres tid på sygehuset. Forsøget skal vise, om truslen om en bøde kan nedbringe antallet af patienter, der udebliver.. (Foto: Erik Refner/Scanpix 2016)

Skattemyndighedernes store ansvar i udbytteskandalen, der er endt med et tab for statskassen på over 12 mia. kr., bliver stadig mere rystende og opsigtsvækkende. Ministeren er i et svar til Folketinget enten uforstående eller manipulerende, skriver fagredaktør Ejlif Thomasen i denne kommentar.

For hver sten, der vendes i udbytteskandalen, står det mere klart, at SKAT’s praksis ved udbetaling af udbytteskatfusioner forekommer ubegribelig og hovedrystende. Det gælder også den nu ophævede bankordning, hvor SKAT reelt ikke ved nogen som helst om, hvorvidt der er svindlet. Ordningen har været indrettet på en måde, endda med myndighedernes accept, så det er så godt som umuligt at afsløre snydere.

INGEN ID PÅ EJEREN

Når SKAT bogførte udbetalinger via bankordningen, er det i...

Læs også:  Nu er det alvor med de defekte bnp-tal

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her