Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Sommerbrev fra chefredaktøren

Morten W. Langer

mandag 26. juni 2023 kl. 17:25

Brev fra chefredaktøren

Kære læser

Denne uges udgivelser fra Finans på Ugebrev.dk vil være de sidste før sommerferien. Vi er tilbage den 13. august med mere dybdeboren­de analyse og kortlægninger af den danske finanssektor, kapitalfremskaffelse, finansmarkederne og ikke mindst dansk og international makroøkonomi.

Vi forventer, at der fortsat vil være rigtig meget at skri­ve om med henblik på at inspirere. I denne udgave by­der vi velkommen til Finanstilsynets nye direktør Louise Mogensen ved at opstille fire store udfordringer, hun står over for.

Hun har virkelig noget at bevise, dels med hendes baggrund i den meget udemokratiske forening Forenet Kredit, og dels med de store udfordringer, den finansielle sektor står med.

Lige nu har bankerne stærk medvind. Ikke mindst Dan­ske Bank, hvor vi i denne uge går i dybden med ban­kens nye strategiplan. Konklusionen er, at CEO Carsten Egeriis virkelig skal lave mange ulykker for ikke at levere på målet om en egenkapitalforrentning på 13 pct. i 2026.

Det bliver nok mere op mod de 20 pct. ØU’s finans­kommentator Per Grønborg skriver i en opsigtsvækkende analyse, at Danske Bank nærmest vil få foræret ekstra 3 procentpoint i forrentning fra regnskabstekniske forhold.

Derud over bliver det spændende for bankerne, om de kan fastholde de lave udlånstab. Eller om svagere hus­holdningsøkonomier snart begynder at ramme som ud­lånstab. Hvis ikke, står bankerne foran et guldår.

Det samme er tilfældet for realkreditten og forsikrings­sektoren, som fortsat leverer en overnormal god forrent­ning. Bl.a. på grund af mangelfuld konkurrence, men også på grund af øget digitalisering. Ikke desto mindre skriver Konkurrencestyrelsen i sin årsberetning, at der i år kom­mer vigtige afgørelser for finanssektoren.

Får vi en økonomisk opbremsning, kan det meget vel skyldes, at en forsinket negativ effekt af de højere låne­renter rammer husholdningerne. Mange har dette forår sikkert tæret på opsparingen for at betale højere bolig­renter, og på et tidspunkt skal der skrappere midler til. Det kan komme til at ramme privatforbruget hårdt.

I efteråret kommer vi til at sætte ekstra fokus på de fi­nansielle markeder, som kan stå foran en positiv periode, hvis centralbankerne, som forventet, begynder at sætte de korte renter ned. Vi forventer, at centralbankerne vil blive mere opmærksomme på, at de ikke strammer den vestlige verden ud i en hård recession. Vi er slet ikke der endnu, men det kan let komme.

Vi glæder os allerede til at komme tilbage. Det bliver et spændende og sikkert også udfordrende efterår.

God sommer!

Med venlig hilsen

Morten W. Langer, Chefredaktør

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank