Stigende betalingsvanskeligheder i SMV-underskoven

De tre førsteårs-studerende på DTU, Mathias Skovdam Busk Andersen (22 år), Oskar Schmeltzer (22 år) og Eske Emil Mørkedal (24 år) har etableret virksomheden NordicAlgea og skaffet den første finansiering til at udvikler en høstemaskine til bæredygtig algehøst. Her taler de tre studerende med startup-coach Pål Simon Fernvall (længst til højre), som har hjulpet dem med vejledning, coaching og funding. I 2016 sprang et rekordstort antal startup-virksomheder ud fra DTU, og det er især studerende, som tager springet, inden de har afsluttet deres studier.

Flere virksomheder melder om problemer ved at kreditforsikre deres tilgodehavender, og de mindre virksomheder får stadig sværere ved at betale deres regninger. Usikkerheden breder sig, og konkursbølgen ventes at tage fart i fjerde kvartal. Og endnu mere, hvis statsgarantien for kreditforsikringer ikke forlænges efter nytår. Fagredaktør Carsten Steno gennemgår det dystre billede for SMV-underskoven i de næste kvartaler.

Coronakrisens konsekvenser breder sig blandt danske virksomheder, der i stigende grad oplever, at det bliver sværere at kreditforsikre tilgodehavender fra deres kunder og dermed skaffe sig sikkerhed for fremtidige betalinger.

For at hjælpe virksomhederne har staten ganske vist via Eksportkreditfonden (EKF) stillet en garanti, der gør det muligt at...

Læs også:  Ny AGF-strategiplan: Gammel vin på nye flasker

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her