Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Tema: Q3-regnskaber – Flere Tryg-synergier på over en halv mia. kr. forude

Steen Albrechtsen

tirsdag 01. november 2022 kl. 11:00

TEMA: Q1-regnskaber, forsikring – Tryg Q1: hårdt ramt af uvejr, men flere RSA-synergier forude

Q3-regnskaber: Investeringscasen i Tryg i disse år handler om det store RSA-opkøb, hvor frasalget af den danske Codan-forretning var sidste store step. Frasalget har som ventet udløst et aktietilbagekøb på 5 mia. kr. frem til foråret 2023, hvoraf lige over 2 mia. kr. allerede er gennemført.

Tryg opdaterer hvert kvartal på reali­seringen af synergier og dermed også, hvor langt man er fra 2024-målet om 900 mio. kr. Status efter tredje kvartal er yderligere 97 mio. kr. i synergier, hvilket løfter årets høst til 239 mio. kr.

Sammen med 63 mio. kr. fra 2021 er der således hø­stet synergier for 302 mio. kr. nu, hvormed man er en tredjedel af vejen til målet i 2024. Den oprindelige integra­tionsplan viser en ambition om at nå 350 mio. kr. i 2022, hvilket bestemt synes indenfor rækkevidde.

Synergierne i starten er primært hentet det mest op­lagte sted, nemlig indenfor administration og distribution, hvor man har hentet 54 pct. af de forventede 370 mio. kr.

ANALYTIKERE RAMTE PLET

Som alle andre steder var det inflation og rente, der tog det meste fokus i regnskabet og på den efterfølgende analytikerkonference. Men også nye regnskabsregler i form af IFRS-17 fra 2023 skabte lidt udfordringer og mu­ligvis bølgeskvulp, fordi de kortsigtede udsving fra kvartal til kvartal måske bliver lidt større fremadrettet.

Regnskabet for tredje kvartal var på de mere forudsi­gelige punkter helt som forventet i konsensusestimater­ne. Udover, at det selvfølgelig er en cadeau til analytikerne, så er det også et tegn på stabiliteten og forudsigeligheden i forretningen. Som eksempel landede bruttopræmieind­tægterne på 9363 mio. kr. mod en median henholdsvis gennemsnitsforventning på 9351/9305 mio. kr.

På det forsikringstekniske resultat, som fortæller om den egentlige underliggende drift i forsikringsforretnin­gen, kunne Tryg fremvise et kvartalsresultat på 1832 mio. kr. mod konsensus på 1836/1831 mio. kr.

Så langt så godt, men herefter begynder udfordringer­ne lidt. Storskaderne på 400 mio. kr. var eksempelvis det dobbelte af det forventede niveau, men det blev pure af­vist at være udtryk for noget strukturelt.

Et andet og oplagt eksempel er investeringsafkastet, hvor afvigelsen var større, idet man fremlagde et minus på 348 mio. kr. mod en konsensus på -270/-264 mio. kr.

På andre punkter er inflationen også en kortsigtet ud­fordring, idet den jo i nogen grad øger skadeserstatnin­gerne, selvom Tryg i rimeligt omfang via indkøbsaftaler mm. på kort sigt kan afbøde en del. Efter allerede gen­nemførte prisjusteringer på 3-8 pct. er det igangværende store arbejde for Tryg lige nu at gennemføre nye prisfor­højelser, der modsvarer den forventede inflation de kom­mende 12-24 mdr.

I Tryg-aktien er der indbygget en inflationssikring, idet man jo som hidtil kan sætte priserne op, hvilket øger bundlinjen i absolutte termer og følgelig også aktiekur­sen, hvis forholdet mellem aktiekurs og indtjeningen per aktie fastholdes uændret. Principielt kan man sige, at der er en inflationsjustering af hovedstolen – i dette tilfælde af Tryg-aktien.

Tryg-aktiens stabilitet er egentlig både en styrke og svaghed. Den giver stabilitet til en portefølje og et relativt sikkert løbende afkast over tid. Omvendt er det oplagte selvfølgelig at spørge, om Tryg-aktien også er god at have, når markedet uvægerligt en dag vender igen. Andre aktier har i modsætning til Tryg oplevet store kursfald, og det gør selvfølgelig upsiden større.

UDBYTTET KOMMER FØRST

Det blev på telefonkonferencen nok engang understre­get, at et højt udbytte har en højere prioritet for Tryg end at have et præcist mål for solvens-niveauet. Med andre ord vil man have manøvrerum i forhold til solvensniveau­et for at kunne sikre et højt udbytte. Tilbagekøbsprogram­met på 5 mia. kr. sænker naturligt antallet af udestående aktier, hvilket også i sig selv gør det nemmere at hæve udbyttet fremadrettet.

Det store udbyttefokus, og andre tiltag for at sænke ud­svingene og risikoen i forretningen, gør det nærliggende at se Tryg-aktien som et alternativ til f.eks. en obligationsin­vestering. Vi ser det bl.a. i valget om sænke kapitalreser­vationen ved at sænke investeringsrisikoen, ligesom gen­forsikringer og justeringer i storkundernes forsikringer skal sænke udsvingene og eksponeringen mod større risici.

Steen Albrechtsen

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

Nyt job
Spændende og alsidig stilling som økonomi- og administrationschef
Region Hovedstaden
Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
Dansk Sygeplejeråd søger digitalt indstillet økonomimedarbejder med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z
Region Hovedstaden
Medarbejder til tilsynet med markedet for kryptoaktiver og betalingstjenester
Region H
CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Nyt job
Financial Controller til Process Integration ApS
Region Midt
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland
Forbrugerrådet Tænk søger en ny direktør
Region Hovedstaden
INSTITUTLEDER PÅ AAU BUSINESS SCHOOL – Aalborg Universitet
Region Nordjylland
Økonom til tilsynet med realkreditinstitutter
Region H
Økonom til analyser af arbejdsmarkedet
Region H
Skatteministeriet søger kontorchef til Organisering og Governance
Region H
Udløber snart
SPARTA SØGER EN ERFAREN KOMMERCIEL CHE
Region H

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank