Udlandets beholdning af lang realkredit en tikkende bombe

-arkiv- SE RB PLUS Boligpriser stiger igen - er det farligt? - - - ARKIVFOTO 2007 af til salg skilt i lejlighed i København- - Se RB 7/7 2014 09.25. 1280 flere boliger var til salg i juni end for et år siden, viser nye tal fra Realkreditrådet. (Foto: Jeppe Michael Jensen/Scanpix 2014)

Udenlandske investorer har gennem flere år købt massivt op i de helt lange danske realkreditobligationer. Det har medvirket til lave renter for danske boligejere med lange 30-årige obligationer. Men det kan også give bagslag og føre til en markant rentestigning, hvis udlandet lige pludselig begynder at storsælge.

Udenlandske investorer har storopkøbt lange danske realkreditobligationer gennem de seneste tre år – og det fortsætter de med, fremgår det af Nationalbankens seneste publikation ”Finansiel Stabilitet”. Nationalbanken fremhæver selv, at det medvirker til lave renter, men også at det kan give store markedsudsving i krisetider. Ifølge analysen er den udenlandske ejerandel af realkreditobligationer med en restløbetid på mere end 20 år steget fra 17 procent i...

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her