Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

William Demant: vækst i et nulsumsspil

Økonomisk ugebrev

tirsdag 24. april 2018 kl. 7:30

En af højdespringere i den årlige CEO Rating er Søren Nielsen, topchefen i William Demant Holding. Han er gået fra en 28.-plads til at være blandt de ti bedste CEO’s. Han ser resultatet som et udtryk for investorernes tilfredshed med resultaterne i 2017 og en tro på, at koncernen kan nå sine mål om at levere vækst over de næste år.

Hvor meget er William Demant Holding egentlig værd?

Tjah, her i april har de store finanshuse haft svært ved at blive enige om den rigtige aktiekurs. Som Økonomisk Ugebrev har vist, svinger vurderingerne af virksomheden meget. Til gengæld har investorerne i årets CEO Rating sendt koncernens topchef, Søren Nielsen, fra en 28.- plads sidste år op på en niendeplads.

”Vi må antage, at det er et udtryk for, at investorerne først og fremmest mener, at det er positivt, at vi har kunnet levere en række flotte resultater i 2017. Det har vist sig i en fornuftig udvikling i aktiekursen, hvad investorerne grundlæggende er optaget af,” siger han.

Ikke markante kursskifter

Selv har Søren Nielsen kun bestridt rollen som topchef i godt et år, da han i april sidste år overtog posten efter Niels Jacobsen, der trådte tilbage efter et kvart århundrede som CEO for koncernen.

Og det var ikke kun på grund af forgængerens anciennitet i selskabet, at det var et par store sko at fylde ud for Søren Nielsen. Det var Niels Jacobsen, der for alvor havde gjort virksomheden stor, og som havde vænnet aktionærerne til tårnhøje afkast. På den baggrund var han i en årrække fast mand i top ti i Økonomisk Ugebrevs CEO Rating. Det var kun i de sidste år, hvor det pludselig ikke gik så glat, at Niels Jacobsen røg ned i ratingens midterfelt.

Det var også der, Søren Nielsen kom ind i ratingen sidste år. Men han skulle altså kun bruge et enkelt år til at komme i topti.

Men man tager fejl, hvis man tror, at den nye mand kommer til at stå for markante ændringer i strategien. I stedet ser Søren Nielsen sin kurs for forretningen som en naturlig forlængelse af sin forgængers arbejde.

”Jeg har arbejdet tæt sammen med Niels Jacobsen i de 23 år, jeg har været i virksomheden. Siden 2015 har jeg været en del af en udvidet direktion, med den hovedopgave at drive virksomheden indadtil som en deputy CEO,” siger han.

Det var et led i et planlagt generationsskifte, som bestyrelsen valgte at holde fast i, fordi makkerparret kunne levere de rigtige resultater, fremhæver han.

”Selvfølgelig har jeg en anden tilgang til tingene, men jeg står grundlæggende for den samme strategi. Vi skal have en god balance mellem kontinuitet og forandringens vinde, når der er brug for det,” siger Søren Nielsen.

Selv forventer virksomheden med dens egne ord ”substantial organic sales growth” i 2018.

”Vi er i et nulsumsspil, hvor det at vokse organisk er helt afgørende. Vi skal vokse mere end det underliggende marked. Det gælder alle vores top tre forretningsområder – høreapparater, diagnostisk udstyr og implantater. Og kan vi levere de organiske vækstrater, kan vi også øge indtjeningen i vores virksomhed,” siger han.

Selv om det amerikanske marked, som et af de største, er vigtigt for at opfylde ambitionerne, understreger Søren Nielsen, at William Demant Holding driver en global forretning. Samtidig peger han på, at de forskellige forretningsområder er vidt forskellige steder henne i deres udvikling. Salget af høreapparater er f.eks. en moden forretning, hvor William Demant har en høj markedsandel, og vækstraterne ligger omkring 1 til 3 procent.

”Og her er det vigtigt, at vi bevarer vores føring, teknologisk og kommercielt. Vi skal blive ved med at udnytte vores størrelse,” siger Søren Nielsen.

Usikkerhed om konkurrencen

I det marked er William Demant udfordret af, at konkurrenterne går efter at levere tilsvarende high end-produkter som Oticon Opn. Og hvor længe disse kan holde konkurrenterne stangen, er det åbne spørgsmål, som giver anledning til de meget forskellige kursmål, som finanshusene giver William Demant.

Omvendt er implantatforretningen endnu en meget lille virksomhed, der er tabsgivende. Og det tror han, at investorerne især holder øje med:

”Her skal vi levere vækst over de næste år. Og det har vi også gjort sidste år med næsten 30 procent. Nu skal vi også vise, at vi kan begynde at tjene penge. Det er et af de nøgleområder, som jeg tror, at investorerne kommer til at holde øje med.”

Peder Bjerge

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

Køb Danmarks 100 Rigeste 2024
i lækker printudgave

Du kan købe den i 7Elevens kiosker eller bestille den hos [email protected] eller ved at ringe på +45 31323299.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank