Formue

Alm. Brand køber Codans danske aktiviteter

Morten W. Langer

fredag 11. juni 2021 kl. 13:26

Fra Alm. Brand:

Alm. Brand A/S køber Codan Forsikring A/S’ danske aktiviteter

 

Selskabsmeddelelse nr. 11/2021

Alm. Brand A/S køber Codan Forsikring A/S’ danske aktiviteter

Alm. Brand A/S (“Alm. Brand”) meddeler herved, at Alm. Brand har indgået en bindende aftale med Intact Financial Corporation (“Intact”) og Tryg A/S (“Tryg”), gennem deres fællesejede datterselskab Scandi JV Co 2 A/S (“Sælger“), hvorved Alm. Brand køber Codan Forsikring A/S’ (“Codan Forsikring”) danske forretning (“Transaktionen”). Transaktionen forventes i øjeblikket gennemført i første halvår af 2022, når Intact og Tryg har overført Codan Forsikrings danske forretning til en til formålet etableret dansk juridisk enhed (“Codan DK”).

Bestyrelsesformand Jørgen Hesselbjerg Mikkelsen udtaler:
“Med købet af Codan DK sætter vi som samlet bestyrelse en klar strategisk kurs og styrker selskabets langsigtede konkurrencekraft væsentligt. Vi fordobler forretningsomfanget og bliver en af de største aktører på det attraktive danske skadesforsikringsmarked med en stærk kapitalposition og meget spændende udviklingsmuligheder fremadrettet. Vi glæder os til at byde kunder og medarbejdere fra Codan DK velkommen. Vi mener, at dette er en attraktiv handel for aktionærerne, som vil skabe væsentlig værdi over de kommende år.”

Adm. direktør Rasmus Werner Nielsen udtaler:
Alm. Brand og Codan DK er et perfekt match. Vi skaber Danmarks næststørste skadesforsikringsselskab og samler det bedste fra begge selskaber ét sted. Med aftalen forener vi to velrenommerede danske forsikringsselskaber og bliver én stor, stærk dansk forsikringskoncern med mere end 700.000 kunder og en klar ambition om at levere markedets bedste løsninger til kunderne. Vi ser frem til at bygge videre på de to selskabers stærke traditioner i en endnu mere konkurrencedygtig virksomhed, hvor vi vil gå forrest i udviklingen af de bedste forsikringsprodukter, skabe nye muligheder og opgaver for vores dygtige medarbejdere samt yderligere øge værdiskabelsen for vores aktionærer gennem solide stordriftsfordele og vores styrkede markedsposition.”

Transaktionen i hovedpunkter

  • Ved gennemførelsen af Transaktionen vil Alm. Brand købe 100% af den udstedte og udestående aktiekapital i Codan DK, hvortil Codan Forsikrings danske forretning er blevet overdraget forud for gennemførelsen.
  • Vederlaget, der skal betales kontant i henhold til vilkårene for Transaktionen, værdiansætter Codan Forsikrings danske aktiviteter til ca. 12,6 mia. kr. Vederlaget vil blive justeret på et kapitalneutralt basis for at kunne opgøre eventuelle ændringer i Codan DK’s egne midler efter spaltning, og tage højde for indtjening genereret mellem spaltningsdatoen og gennemførelse.
  • Transaktionen forventes i øjeblikket gennemført i første halvår af 2022 med forbehold for visse betingelser, herunder modtagelse af de relevante regulatoriske og konkurrenceretslige godkendelser samt gennemførelse af Fortegningsemissionen og udskillelsen af Codan Forsikrings danske aktiviteter i Codan DK.
  • Synergier forventes at udgøre ca. 600 mio. kr. før skat, som forventes fuldt ud realiserede i 2025, og det forventes samtidig at øge indtjeningen pr. aktie (EPS) med mere end 15% og et afkast på investeringen (ROI) på omkring 7% i 2024 baseret på fuldt realiserede synergier.
  • Alm. Brand har til hensigt at indlede en fortegningsemission med henblik på at rejse et bruttoprovenu på ca. 11,6 mia. kr. (“Fortegningsemissionen”) til at finansiere en del af Transaktionen. Fortegningsemissionen forventes at blive indledt i andet halvår af 2021, og Alm. Brand har indgået en standby-garantiaftale, med forbehold for visse betingelser, med J.P. Morgan AG (“J.P. Morgan”), Nordea Danmark, Filial af Nordea Bank Abp, Finland (“Nordea”) og Skandinaviska Enskilda Banken, Danmark, filial af Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) Sverige (“SEB”). Fortegningsemissionen vil således, med forbehold for visse betingelser, være fuldt ud garanteret af J.P. Morgan, Nordea og SEB.
  • Som en del af kapitalrejsningen har Alm. Brand af 1792 f.m.b.a. (“Foreningen”) afgivet et uigenkaldeligt tilsagn over for Alm. Brand, J.P. Morgan, Nordea og SEB om at tegne nye aktier i Fortegningsemissionen for et samlet beløb på 3,750 mia. kr. og om derudover at tegne nye aktier på kontantneutral basis. Foreningen ejer i dag 58% af aktierne i Alm. Brand. Efter Fortegningsemissionen forventes Foreningens ejerandel at blive reduceret til under 50% af aktierne i Alm. Brand, men med hensigt om at forøge ejerandelen til over 50% af aktierne i Alm. Brand over tid.

Strategisk rationale
Alm. Brand vil efter Transaktionen blive det næststørste skadesforsikringsselskab i Danmark og det største skadesforsikringsselskab med fuldt fokus på det danske marked med en markedsandel på ca. 18% og en mere diversificeret kundeportefølje med anslået omkring 700.000 privat- og erhvervskunder. Alm. Brand vil styrke tilbuddet til kunderne gennem udvidelse af Codans forsikringsaktiviteter og Privatsikring-samarbejdet samt forøge sine aktiviteter på erhvervsområdet gennem Codans stærke kunderelationer til en række store virksomheder.

På proforma basis for hele år 2020, vil Alm. Brands (inklusive Codan DK) samlede præmieindbetalinger for skadesforsikring udgøre 10,9 mia. kr. (proforma 2020).

Med en fordobling af forretningsomfanget forventer Alm. Brand at kunne realisere væsentlige synergier og stordriftsfordele på tværs af en fælles IT-platform, indkøb, administration, lejeudgifter og fællesfunktioner samt skadesbehandling for derved at forbedre lønsomheden og konkurrencekraften i det samlede selskab. Synergierne forventes at udgøre omkring 600 mio. kr. før skat og forventes fuldt ud realiserede i 2025 med en effekt på omkring 90 mio. kr. i 2022, 240 mio. kr. i 2023, 450 mio. kr. i 2024 og 600 mio. kr. i 2025. Omkostningsbesparelser ventes at udgøre ca. 63% af de samlede synergier, mens synergier forbundet med skadesbehandling og erstatning ventes at udgøre ca. 37%. Derudover forventes omsætningssynergier fra krydssalg og deling af best practice at udløse yderligere fordele over tid. Med henblik på at realisere synergierne forventer Alm Brand at afholde omstrukturerings- og transaktionsomkostninger på ca. 1,0 mia. kr. efter skat.

Det samlede selskab vil drage fordel af den større forretningsvolumen ved at kunne tilbyde helhedsorienterede produkter, der er blandt markedets bedste, skabe større investeringskapacitet og betydeligt forbedrede resultater og værdiskabelse til gavn for selskabets kunder, samarbejdspartnere, medarbejdere og aktionærer.

Efter Transaktionen vil det samlede selskab fortsat have en stærk solvensgrad med en proforma overdækning i niveauet 200% i forhold til Solvens II-kapitalkravet.

Forventninger
Transaktionen forventes at skabe værdi for aktionærerne i form af et forventet afkast på investeringen (ROI) på omkring 7% og øget indtjening pr. aktie (EPS) på mere end 15% i 2024 og derved skabe et efterfølgende væsentligt potentiale for at øge det ordinære udbytte over tid.

Om Codan Forsikrings danske aktiviteter
Codan har hovedsæde i København og har ca. 1.000 ansatte. Selskabet blev etableret i 1916 og er Danmarks fjerdestørste skadesforsikringsselskab med en markedsandel på ca. 9%. Codan har ca. 240.000 privatkunder og 50.000 erhvervskunder.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

Jobannoncer

Finanstilsynet søger økonom eller erhvervsjurist til kontoret for investorbeskyttelse
København
18-06-2021
København
18-06-2021
Ringkjøbing Landbobank søger medarbejder til bekæmpelse af hvidvask og operationel risiko
Ringkøbing
30-06-2021
Ringkøbing
30-06-2021
Økonomichef til Lolland Kommune
Maribo
11-08-2021
Maribo
11-08-2021
Business Controller til koncernøkonomistyring til energikoncern midt i en forandringsproces
Svinninge
21-06-2021
Svinninge
21-06-2021
Kan du være faglig sparringspartner i skattespørgsmål, for stor energikoncern?
Svinninge
30-06-2021
Svinninge
30-06-2021
Handelsbanken søger Finansrådgiver til Transaction Banking Sales
Aarhus, Trekantområdet eller København
30-06-2021
Aarhus, Trekantområdet eller København
30-06-2021
Djurslands Bank søger en selvstændig og ansvarsbevidst controller
Grenaa
15-06-2021
Grenaa
15-06-2021
Advokat til Sydbank i Aabenraa
Aabenraa
20-06-2021
Aabenraa
20-06-2021
Finance Business Partnere med kommercielt mindset søges til energikoncern midt i en forandringsproces
Svinninge, Virum, Haslev
30-06-2021
Svinninge, Virum, Haslev
30-06-2021

Mere fra ØU Formue

Seneste nyt

Langers skarpe

af Morten W. Langer
af Morten W. Langer
Seneste indlæg

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

OM ØU

Log ind

KONTAKT

Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15
Salgschef: Sidsel Bogh

Skriv til os på: kontakt@ugebrev.dk.
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Forbindelsesvej 12, 2. tv
2100 København Ø

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af ØU Formue – det førende magasin for privatinvestorer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af ØU Formue – det førende magasin for privatinvestorer.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]