Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

Boozt leverer på strategien: Ledelsen forventer storvækst

Steen Albrechtsen

torsdag 18. april 2024 kl. 17:25

Boozt leverer på strategien: Ledelsen forventer storvækst

Onlinegiganten Boozt leverer på sin strategi, og det er et godt udgangspunkt for investeringscasen, selvom aktien er prissat til den høje side. Som vækstaktie er den følsom over for renterne, og det er deres kunder også. Det gør principielt aktien dobbelt interessant, hvis der kommer medvind fra vigende renter. Omvendt vil stigende renter, som vi ser for tiden, ramme negativt, skriver redaktør Steen Albrechtsen.

Det er næppe overraskende, at Boozt-aktien af mange investorer bliver puttet i kategorien af vækstaktier. Som følge heraf har aktien haft det svært i perioder med renteuro, mens aktien også oplevede en voldsom optur fra slutningen af oktober og frem, da rentevindene blæste den rigtige vej.

Naturligvis skal man ikke kun investere i aktien på baggrund af forventningerne til renteudviklingen og investorernes lyst til vækstaktier. Det er mindst lige så vigtigt, at der er en underliggende og interessant investeringscase, hvilket i vores øjne stadig er tilfældet.

Investeringscasen handler meget forsimplet om, at man har kapacitet til at håndtere en betydeligt større omsætning, end det er tilfældet lige nu. Altså kan det nuværende setup håndtere en større omsætning uden en tilsvarende øgning af de faste omkostninger. Det giver sig udtryk ved, at EBIT-marginen ventes at vokse, samtidig med at omsætningen vokser. Helt konkret har Boozt nu sat en målsætning om indenfor fem år at løfte EBIT-marginen til minimum 10 pct. Det er et løft, der forventes at være rimelig kontinuert, fremfor i store pludselige spring.

Da selskabet i 2023 leverede et løft i EBIT-marginen fra 4,2 pct. til 5,2 pct., er udsigten altså, at man over de næste fem år omtrentlig fordobler EBIT-marginen. Formår man samtidig at nærme sig en fordobling af omsætningen (ved en høj årlig vækst på 15 pct. p.a.), er der altså udsigt til en firedobling af EBIT-resultatet og alt andet lige også en firedobling af bundlinjen.

En – nok mere sandsynlig – vækst på 10 pct. om året vil ”kun” resultere i en omsætningsvækst på ca. 60 pct. over de næste fem år og dermed rundt regnet en tredobling af EBIT-resultatet.

Ledelsen skriver om 2024, at (frit oversat) ”Siden 2017 har Boozt formået at vækste nettoomsætningen markant hurtigere end det nordiske marked. Det nordiske marked er fortsat attraktivt, og vi forventer fortsat at vokse markant ud af markedet. Fremgangen i markedsandelene vil blive understøttet af positionen som Nordens førende stormagasin.”

Videre hedder det, at ”når selskabets vækstrate er i tråd med det nordiske online mode- og livsstilsmarked, tror Boozt på, at forretningsmodellen med branchens bedste enhedsøkonomi vil resultere i tocifrede marginer og stærk pengegenerering. Målet om at nå en justeret EBIT-margin på 10 % er dog ambitionen allerede om fem år.”

Baggrunden for vækst og marginforbedringer ligger i forretningsmodellen med målsætningen om at blive The Nordic Department Store, dvs. reelt et online stormagasin med mange forskellige varegrupper/produktkategorier på hylden.

Boozt har nøgletal, der viser klare profitabilitetsforbedringer, når kunder køber fra mere end én varegruppe/produktkategori. Disse kunder er bl.a. mere loyale, de køber mere ad gangen og de returnerer færre varer. I 2023 krydsede man 50 pct.-grænsen, idet 51 pct. af kunderne købte fra mere end én kategori, og hele 40 pct. af omsætningen kommer nu fra andre varegrupper end dame-/herre-modetøj (”fashion”).

En smule særegent for en vækstvirksomhed som Boozt har man et solidt kapitalgrundlag med en nettokassebeholdning på ca. 1 mia. SEK, hvilket ser ud til at være mere end rigeligt til at finansiere de kommende års vækst. Selskabet iværksatte sidste år et tilbagekøbsprogram på 200 mio. SEK, hvoraf man ved den seneste opdatering i årsregnskabet havde udnyttet 89 mio. SEK i 2023. Programmet løber indtil generalforsamlingen den 25. april.

Aktuelt er markedsværdien knap 5,5 mia. kr. ved kurs 80 (og lige over 8 mia. svenske kr.). Med en bundlinje på 233 mio. SEK i 2023 svarer det til en P/E i underkanten af 40. Med udsigten til 5-15 pct. vækst og et løft af margin til op mod 6 pct. kan EBIT-resultatet godt snige sig op omkring den halve milliard svenske kr. i år. Det vil reducere prisen per aktie til 20 kr.

Aktien er aktuelt prissat til den høje side, og har flere gange toppet omkring kurs 90-95, og det vil være naturligt at se det område som et kortsigtet kursmål for 2024, hvis de mildere vinde fortsætter.

Steen Albrechtsen

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Bestyrelsesguiden

Få de vigtigste nyheder om praktisk bestyrelsesarbejde, ledelse og strategi i SMV.
Udkommer hver onsdag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag ØU’s rapport om Top 40 Ledelseskonsulenter gratis.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank