Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

C25: Analytikere ser 36 procent overskudsvækst i Q2 i eliteselskaber

Morten W. Langer

mandag 08. august 2022 kl. 17:00

Indtil videre ser de danske C25-selskabers overskud ikke ud til at være ramt af højere inputpriser, stigende lønninger, leveringsproblemer og højere energipriser. I forhold til 2. kvartal sidste år forventer analytikerne overskudsvækst på 36 procent, hvilket placerer de danske selskaber lidt bedre end det europæiske snit på 28 procent for de store selskaber i Stoxx 600 indeks.

Både de store europæiske og danske C25 selskaber har indtil videre leveret bedre Q2-resultater, end analytikerne havde forventet for blot en måned siden. I den nyeste opgørelse fra analysehuset Refinitiv ses de store danske selskaber at levere overskudsvækst på 36 procent i årets andet kvartal. For en måned siden var forventningen en overskudsvækst på 30 procent.

I mellemtiden har flere selskaber leveret solide regnskaber, blandt andet Tryg, DSV og Nordea, som overgik analytikernes forventninger, mens Danske Bank skuffede på grund af lavere handelsindtægter end forventet. A.P. Møller præsterede et Q2 resultat, som var 30 procent højere end analytikernes forventning, og Ringkjøbing Landbobank leverede et EPS-overskud lidt lavere end forventningen på 12,4 kr. per aktie mod estimatet på 12,8 kr.

Generelt har de danske C25-selskaber leveret bedre end forventet, og det svarer også til den europæiske trend. Siden den 22. juni er den forventede EPS-fremgang for Stoxx600 selskaber øget fra 15 procent til 28 procent. For de europæiske selskaber er fremgangen især trukket af selskaber inden for råvarer og energi, men også af industri og cykliske forbrugsvarer. De fleste selskaber har altså formået at vælte højere inputpriser, lønninger og energipriser over på deres kunder som prisforhøjelser. Også finansvirksomhederne kommer bedre ud end ventet, men der er fortsat minusfortegn på resultatudviklingen i forhold til Q2 sidste år.

Men analytikerne ser tilsyneladende med en vis skepsis på om det kan fortsætte: Over den seneste måned har analytikerne nedjusteret deres estimater for Q3 og Q4 særligt i finans, tech, health care og ikke-cyklisk forbrug. Mens industri og cyklisk forbrug ligger til at klare sig stabilt gennem de næste kvartaler.

Data fra Factset viser, at analytikerne over de seneste fire uger har opdateret deres forventninger til næste års overskud med hele 61 procent for Bavarian, hvor aktien er blevet båret markant frem af en stribe nye ordrer på abekoppervaccine i kølvandet på den øgede spredning.

Også for Vestas ser billedet positivt ud. Analytikerne er begyndt at se længere frem end det ringe 2022, hvor der fortsat er en forventning om driftsunderskud og en negativ overskudsgrad. Næste år ses en overskudsgrad på fire procent stigende til syv procent i 2023. Den meget store procentuelle EPS-stigning skyldes en marginal EPS-ændring baseret på et meget lavt udgangspunkt.

Meget få af C25-selskaberne er de seneste fire uger blevet udsat for nedjusteringer fra analytikerne, og det er heller ikke sket over de seneste tre måneder. Analytikerne ser altså en markant robusthed i de danske eliteselskabers lønsomhed, også et år fremad.

Kun fire selskaber er blevet sat lidt ned af analytikerne, når det gælder forventningen til overskuddet de næste tolv måneder. Det er A.P. Møller-Mærsk, som har været begunstiget af historisk høje fragtrater, Danske Bank, som allerede har nedjusteret, Ørsted, som angiveligt påvirkes af usikkerhed om gasforsyningen og endelig Netcompany.

Morten W. Langer

[postviewcount]

Jobannoncer

Grønborg: Bankernes rejse nærmer sig afslutningen
Forretningsudvikler til Pension og Formue
Pension, Formue
Aabenraa
Grønborg: Bankernes rejse nærmer sig afslutningen
Formuerådgiver
Formuerådgiver
Midt- og Nordjylland
Grønborg: Bankernes rejse nærmer sig afslutningen
Afdelingsdirektør for forretningsudvikling Private Banking
Private Banking
Aabenraa
Grønborg: Bankernes rejse nærmer sig afslutningen
Formuerådgiver
Formuerådgiver
Region hovedstaden og Sjælland
ØKONOMIMEDARBEJDER – Carlsbergfondet
Region Hovedstaden
Regnskabsassistent til Pharma Nord
Region Syddanmark
Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp
Region Hovedstaden
Kontorchef for økonomi, analyse og kunder i Færdselsstyrelsen
Region H
DIGITALISERINGSCHEF – Muskelsvindfonden
Region H
Direktionskonsulent med flair for økonomi og udviklingsprojekter
Region Sjælland

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank