Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

C25 klima rating 2024: Ørsted vinder, life science skraber bunden

Claus Strue Frederiksen

onsdag 20. marts 2024 kl. 17:30

C25 klima rating 2024: Ørsted vinder, life science skraber bunden

Ørsted vinder Økonomisk Ugebrevs årlige C25 Klima Rating med 16 point ud af 16 mulige. Lige efter følger Pandora, mens Novozymes, nu Novonesis, indtager tredjepladsen. I bunden af listen ligger Bavarian Nordic og Zealand Pharma, begge med 4 point. Life science branchen klarer sig generelt dårligt med en score langt under C25-gennemsnittet, skriver redaktør Claus Strue Frederiksen i denne gennemgang af C25 Klima Rating 2024. Dette er artikel nummer to i Økonomisk Ugebrevs årlige Klima Rating, som omfatter over 50 store selskaber, herunder de store unoterede selskaber.

Med 16 point ud af 16 mulige indtager Ørsted suverænt førstepladsen i Økonomisk Ugebrevs Klima Rating 2024. Den danske energigigant leverer på alle parametre og har eksempelvis reduceret selskabets samlede scope 1, 2 og 3 udledninger af drivhusgas (GHG) fra 13,5 mio. ton i 2022 til 7,2 mio. i 2023, altså en reduktion på 47 pct.

Ifølge Ingrid Reumert, SVP og direktør for kommunikation og bæredygtighed i Ørsted, har Ørsted i en årrække arbejdet systematisk med bæredygtighed og grøn omstilling: ”Vores vision er at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi, så bæredygtighed er i vores DNA. Samtidig leverer vi på konkrete reduktioner i scope 1, 2 og 3, biodiversitet og social bæredygtighed. Konkret indebærer det blandt andet markante reduktioner af kulforbrug på vores kraftvarmeværker, hvor vi om under et år runder en milepæl, når vi helt udfaser brugen af kul.”

Ingrid Reumert fortæller videre, at Ørsted bruger selskabets position som verdens førende havvindudvikler til at indgå nogle stærke partnerskaber, der driver en grønnere opførsel og vedligeholdelse af vindparkerne: ”Det drejer sig blandt andet om vindmølletårne med lavere CO2-aftryk, i samarbejde med Vestas, stålfundamenter med lavere CO2-aftryk udviklet sammen med Dillinger, og transport af vores personale på skibe, der kan sejle på grønt brændstof. Det gælder også de små og mere hverdagsnære reduktioner. Vi har eksempelvis omstillet 65 pct. af Ørsteds biler globalt til elbiler”, siger Ingrid Reumert.

På andenpladsen ligger Pandora med 14 point. Den globale smykkekoncern har blandt andet reduceret sit scope 1 og 2 GHG-aftryk med 56 pct. det seneste år.

Coloplast og Novo Nordisk opnår begge 9 point og befinder sig derved i den bedre halvdel af feltet, en smule over C25-snittet på 8,6 point.

Læs hele artiklen her

Claus Strue Frederiksen

ØU C25 Klimarating

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Bestyrelsesguiden

Få de vigtigste nyheder om praktisk bestyrelsesarbejde, ledelse og strategi i SMV.
Udkommer hver onsdag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag ØU’s rapport om Top 40 Ledelseskonsulenter gratis.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank