Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

C25-selskaber halter efter positive overraskelser i Stoxx600

Morten W. Langer

mandag 13. maj 2024 kl. 11:20

Q1-regnskabssæsonen gik ok, Q2 ser mere mat ud
Kære læser

Hidtil har regnskabssæsonen for Q1 været overraskende god for de store selskaber i det europæiske Stoxx600 univers, hvori de danske C25-selskaber indgår.

For godt en måned siden var analytikernes gennemsnitlige forventning et overskudsfald på elleve procent i det europæiske indeks i forhold til samme kvartal sidste år. Mange selskaber har siden leveret bedre end forventet, og gennemsnitsforventningen er nu ændret til minus seks procent.

For de danske C25-selskaber er billedet mere afdæmpet: For en måned siden lød forventningen på plus seks procent i gennemsnit siden Q1-sidste år. Faktisk lå Danmark for en måned siden til at tage en europæisk topplacering.

Her en måned senere, hvor mange af C25-selskaberne har leveret regnskab, står målingen fra I/B/E/S stadig på minus seks procent. Mens mange af de europæiske selskaber altså har overleveret, har de danske selskaber, i gennemsnit, leveret som forventet.

De danske C25-selskaber er i gennemsnit dumpet ned på en fjerdeplads efter Finland, og lige foran Norge.

Vi har i denne udgave af ØU Ledelse sat fokus på Q1-regnskaberne fra de store danske selskaber i Large cap. Vi bringer grundige analyser af blandt andet Mærsk, Ørsted, Vestas, Netcompany, Pandora, ALK-Abelló og GN Store Nord.

Grundindtrykket er solidt og godt, men ikke prangende. Generelt afspejler regnskaberne, at de store selskaber er i god gænge. Og frem for alt virker det som om, at ledelserne i de enkelte selskaber godt ved, hvilke udfordringer de har.

Særligt var der positive kursreaktioner efter regnskaberne fra Netcompany, ALK-Abelló og GN Store Nord. Og det afspejler overordnet, at ledelsernes storytelling gav analytikere og investorer en god fornemmelse af, at topledelserne har styr på tingene, og at de vil levere gode og endnu bedre resultater senere på året.

Der er dog ingen grund til at tro, at der kommer mange foræringer. Selvom europæisk økonomi ser ud til at have bundet ud med en lille fremgang i Q2, er udsigterne fortsat usikre. Ikke mindst med henvisning til renteusikkerhed, forbrugerusikkerhed, og geopolitiske usikkerheder omkring Ukraine og Mellemøsten, som hurtigt igen kan udløse prishop i energipriserne.

Hvis man tager de aflagte regnskaber fra de store globale selskaber som en temperaturmåler, ser det i bund og grund godt ud.

Vi har tidligere påpeget, at der er klare svagheder på det danske hjemmemarked, og det billede er senest bekræftet af svage omsætningstal for industrien i marts. Så tendensen til en todelt dansk økonomi kan meget vel blive forstærket de kommende måneder.

Det følger vi tæt for at give dig, som læser, rettidig og hurtig information om udviklingen, som i særlig grad kan få stor betydning for det danske hjemmemarkedserhverv.

God læselyst

Morten W. Langer

Chefredaktør

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Bestyrelsesguiden

Få de vigtigste nyheder om praktisk bestyrelsesarbejde, ledelse og strategi i SMV.
Udkommer hver onsdag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag ØU’s rapport om Top 40 Ledelseskonsulenter gratis.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank