Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Chefredaktøren har ordet: ØU’s Portefølje begynder nu for alvor at levere, slår markedet

Morten W. Langer

lørdag 11. november 2023 kl. 15:54

Chefredaktøren har ordet – ØU’s Portefølje begynder nu for alvor at levere
Kære læser

Økonomisk Ugebrevs Portefølje har ført en omtumlet tilværelse i år: Det startede rigtig godt i årets første måneder, hvor porteføljen lå 2-3 pct. bedre end det danske benchmark indeks.

Forspringet blev fuldstændig smadret i marts, da den amerikanske regionalbankkrise sendte alverdens bankaktier ned ad bakke. Da vi i porteføljen var meget tungt vægtet i bankaktier, kostede det os et relativt kurstab på 7-8 pct.

Efter sommerferien har vores forsigtige defensive strategi medført, at vi har klaret os betydeligt bedre end det generelle danske aktiemarked. For en måned siden indhentede vi Copenhagen Benchmark indeks, og vi overhalede C25-indeks.

Når vi i al beskedenhed kipper lidt med flaget nu, er det fordi, porteføljen den seneste uge har givet et fremragende afkast. Vi har ramt fem af de store danske aktier, som i denne uge har leveret overraskende gode regnskaber.

Porteføljens afkast var ved lukketid fredag 2,8 pct. mod Copenhagen Benchmark indeks på minus 0,5 pct. og C25 indeks på minus 3,4 pct. Det er altså et ganske fornuftigt afkast, som vi er glade for. Men vi ved godt, at risikostyringen og den forsigtige strategi skal fastholdes.

Vi mener, at den håndfuld danske storaktier, der senest har leveret positive regnskaber, fortsat vil overperforme det generelle aktiemarked de næste måneder.

Fredag kørte de amerikanske aktier kraftigt op sidst på eftermiddagen. Torsdagens rentenervøsitet, på grund af fejlslagen auktion af US-statspapirer, rystede markederne overraskende hurtigt af sig.

Eksempelvis steg de amerikanske tech-aktier på Nasdaq 1,5 pct. efter dansk lukketid. Så umiddelbart er der mandag lagt op til en positiv åbning. Vores bundlinje er, at både USA’s og Europas økonomi nu viser svaghed. Og det vil give forventninger om lavere renter, og det er godt for aktierne. Afslutningsvist vil jeg fremhæve nogle hovedresultater fra vores tværgående dataanalyser af det danske aktiemarked.

For det første har der været positive analytikerestimatjusteringer de seneste fire uger i særligt fem aktier. I denne uge blev der leveret positive regnskabsoverraskelser i fire af dem. Det viser efter vores vurdering, at ændrede analytikerestimater er en vigtig byggeklods i vurdering af enkeltaktier.

For det andet har shortfondene øget deres shortpositioner særligt i ChemoMetec, Mærsk, ISS og Netcompany. Det bør man også tage seriøst.

For det tredje kom der nye tekniske købssignaler i blandt andet Ambu, FLSmidth, Genmab og Rockwool. Der kom salgssignaler i blandt andet Royal Unibrew, Demant og Coloplast.

Vi forventer de bedste sektorer vil være tech, defensive, value og special cases. Vi er mest forbeholdne overfor banker, meget dyre aktier og cykliske papirer.

God læselyst

Morten W. Langer

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank