Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind

Danske Bank: Aftale USA-Japan indikerer mindre told på medicinalselskaber

Oscar M. Stefansen

torsdag 24. juli 2025 kl. 9:12

Fra Danske Bank:

Generelle tendenser på aktiemarkedet

Verdens aktiemarkeder steg onsdag på baggrund af en handelsaftale mellem Japan og USA, som reducerede toldsatserne på japanske varer til 15 pct. fra de tidligere truede 25 pct. De japanske bilfabrikanters kursstigninger smittede af på europæiske bilproducenter som Mercedes , BMW og Stellantis , der alle steg mellem 5-7 pct. Forventninger om, at EU vil opnå en lignende aftale med USA inden 1. august, bidrog til den positive stemning. Det danske eliteindeks, C25, steg også med over 2 pct., hvor næsten alle aktier (med undtagelse af Ørsted ) lukkede i det grønne. På Wall Street steg alle tre af de store aktieindeks betydeligt; Dow Jones Industrial Average steg med 1,1 pct. til 45.010,29 og var blot fire point fra en rekordlukning. S&P 500 steg 0,8 pct. og lukkede på en ny rekord, mens det technology-tunge Nasdaq steg 0,6 pct. Optimismen blev yderligere løftet af snak om en tilsvarende aftale mellem USA og EU, som kunne ligne den med Japan. Investorerne fokuserede også på indtjeningsrapporter fra Tesla og Alphabet , der blev offentliggjort efter børsens lukning. Alphabet overgik forventningerne, mens Tesla rapporterede en lille indtjenings- og omsætningsnedgang. Annonceringen om aftalen tirsdag aften fik det japanske Nikkei 225 indeks til at stige 4 pct. onsdag, og handler på nuværende tidspunkt oppe med 1,8 pct. torsdag.

Selskabsspecifikke nyheder – Danmark

I Danmark var der generelt rigtig god stemning onsdag, hvor det primært var makronyhederne som var i fokus, og som bidrog til, at stort set alle aktier i det danske C25-indeks endte i plus. Særligt sundhedssektoren i Danmark var i hopla, efter der var optimisme at spore fra den netop indgået handelsaftale mellem USA og Japan, som kunne indikere, at medicinalsektoren bliver mindre hårdt ramt, end først antaget. Dette reagerede investorerne positivt på, og sendte derfor aktier som Zealand Pharma , Genmab og Novo Nordisk op med hhv. 4,85 pct., 4,66 pct. og 4,46 pct.

Øvrige nordiske markeder

Stålproducenten Ssab fremlagde regnskab for andet kvartal, hvilket ikke blev taget godt imod af investorerne, som sendte aktien ned med 9,1 pct. Virksomheden er særligt påvirket af tarifferne fra USA, hvor der i starten af marts, blev lagt en tarif på importeret stål og aluminium til USA på 25 pct., hvorefter mange lande har oplevet en forøgelse af denne tarif til 50 pct. i juni. Dette påvirkede særligt Ssab’s afdeling for specialiserede stål som i høj grad er afhængig af eksport. Med stigende tariffer og stigende usikkerhed, kan Ssab risikere at blive endnu hårdere ramt i de kommende kvartaler, hvis handelskrigen skulle fortsætte. De rapporterede en faldende driftsindtjening på SEK 2,14 mia., hvilket svarer til et fald på 28 pct. mod samme kvartal sidste år.

Øvrige udland

Chipproducenten Texas Instruments blev onsdag sendt ud i noget af et fald, da virksomheden tirsdag efter markedsluk kom med regnskab for andet kvartal. Virksomheden rapporterede en omsætning på USD 4,45 mia, hvilket svarer til en 16,4 pct. stigning mod samme kvartal sidste år. Indtjening per aktie kom ind på USD 1,41 mod USD 1,22 sidste år. Generelt rapporterede de en smule over forventningerne for andet kvartal, men det var især deres forecast til tredje kvartal som var i investorernes fokus. Her guider de en omsætning i intervallet USD 4,45-4,80 mia., med et midtpunkt på USD 4,63 mia., hvilket er over konsensus på USD 4,57 mia. Dog misser deres overskudsforventninger til tredje kvartal, hvor de forventer en indtjening per aktie på USD 1,36-1,60 med et midtpunkt på USD 1,48, hvilket er under konsensus på USD 1,50. Ifølge flere analytikere var tonen også mere negativ på deres telekonference og flere analytikere frygter at der er kunder, som har købt stort ind i andet kvartal, for at undgå de højere toldsatser senere, hvilket kan have en negativ effekt på deres regnskab i de kommende kvartaler. Investorerne sendte aktien ned med 13,3 pct.

Hurtige nyheder er stadig i beta-fasen, og fejl kan derfor forekomme.

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Dansk Sygeplejeråd søger regnskabskonsulent med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z
Region Hovedstaden
Rigspolitiet søger en administrationschef til Bornholms Politi
Bornholms Regionskommune
Har du økonomisk og analytisk forståelse samt interesse for ledelsesbetjening? Vi søger to økonomikonsulenter til Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Region Hovedstade
Talstærk analytiker til analysekontor
Region Hovedstaden
Chef for Digitalisering og Økonomi
Region Sjælland
Kontorchef til Center for Økonomi og Koncern i Indenrigs- og Sundhedsministeriets departement
Region Hovedstaden
Dansk Erhverv søger skattepolitisk fagchef
Regiopn Hovedstaden
Strategisk Finans Partner i Forca
Region Hovedstaden
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Finance Manager
Region Syddanmark
Financial Controller
Region Nordjylland
To medarbejdere til økonomistyring i Budgetenheden, Koncern Økonomi
Region Sjælland
Brænder du for klagesagsbehandling, har vi jobbet for dig
Region Hovedstaden

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank