Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Danske Bank: Den danske industrivækst har mistet tempo

Hugo Gaarden

onsdag 08. september 2021 kl. 9:07

Danske Bank skriver om den danske industrivækst og neddrosling af opkøb i den australske centralbank.

Uddrag fra Danske Bank:

Høj dansk industrivækst i juli, men underliggende er væksten aftagende. Industriproduktionen steg 3,2 procent i juli, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det er høj vækst, men det kommer efter et fald på 4,6 procent i juni, så tallet siger mere om store månedlige udsving end om egentlig fremgang. Set over de sidste tre måneder har der været en stigning på 0,8 procent i industriproduktionen. Det er bestemt pæn vækst, men ikke det kraftige opsving, vi så i månederne før og efter årsskiftet.

Pengepolitik: Den australske centralbank (RBA) besluttede at fastholde planerne om at neddrosle obligationsopkøbene fra 5 til 4 mia. australske dollar pr. uge, og centralbanken vurderer, at det økonomiske tilbageslag blot er midlertidigt. Der har været spekulationer i markedet om, at neddroslingen, der blev annonceret i juli, kunne blive udskudt pga. en forværring i Covid-situationen. RBA slutter sig dermed til rækken af centralbanker, der nu begynder at afvikle de ekstraordinære opkøb, der blev indført som følge af corona-krisen. Det bliver nu interessant at se, hvad ECB og den amerikanske centralbank beslutter senere i denne uge/måned.

Energiomkostninger: Råvarerne har slået tonen an på finansmarkederne fra ugens start. De europiske naturgas-futures steg til nye rekorder, efter at et fald i gasleverancerne fra Rusland skabte ny bekymring om udbuddet af gas. De europæiske lagre ligger ca. 20 % under gennemsnittet for sæsonen her flot få uger før fyringssæsonens start. Højere priser på tilladelser til CO2-udledninger i EU’s emissionshandelssystem har også bidraget til de seneste prisstigninger på naturgas, hvilket øger sandsynligheden for, at inflationen i energipriserne fortsat vil være høj i september.

Aktier: Der var gang i aktiemarkedet fra ugens start, selv om de amerikanske markeder var lukket pga. helligdag i mandags. Men aktiekurserne i Europa og Asien steg. Vækst og kvalitet førte an med teknologi og sundhed som nogle af vinderne, da markederne indstillede sig på et scenarie med lavere renter i længere tid. Der var generelt optimisme på aktiemarkederne, og de konjunkturfølsomme sektorer slog de defensive. Stoxx 600 lukkede i et plus på 0,7 %, Stockholm 1 %, København 0,7 %, Oslo 1,4 % og Helsinki 0,6 %. De asiatiske markeder er generelt steget. Det gælder ikke mindst det japanske aktiemarked, der kan notere et plus på 2 % som følge af håb om stimuli via den økonomiske politik.

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finance Manager
Region Nordjylland
SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Økonom til Almen Analyse – Landsbyggefonden
Region Hovedstaden
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank