Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Danske Bank: Der er glade markeder disse dage

Hugo Gaarden

onsdag 03. november 2021 kl. 9:05

Efter nogle få ugers uro er markederne nu præget af optimisme på grund af gode regnskaber.

Uddrag fra Danske Bank:

Glade markeder: For blot nogle få uger siden var der kraftig uro på markederne. Men her, hvor de fleste virksomheder har udsendt regnskaber for 3. kvartal, ser markederne nu igen ud til at være præget af optimisme. På aktiemarkedet klarede value-aktier, ‘small caps’, energi og banker sig for eksempel godt, og de amerikanske ‘small caps’ (Russel 2000) steg 2,7 % til det højeste niveau i 2021, og (hastigt) stigende renter ser indtil videre ikke ud til at være det store tema. På valutamarkedet er der dog en lille tendens til dollarstyrkelse (især over for euroen).

Monthly Executive Briefing: Både amerikansk og europæisk økonomi vokser stadig langsommere end før Covid, inflationen er fortsat høj, og centralbankerne er under pres for at gribe ind. Læs mere i Monthly Executive Briefing – More pressure on central banks (1. november). Markederne har i denne uge især øjnene rettet mod den amerikanske centralbanks møde og den amerikanske jobrapport.

Storbritannien: Rentemødet i Bank of England (BoE) på torsdag har potentiale til at flytte markedet. Hvad der var utænkeligt ved året begyndelse er nu en reel mulighed. Sætter BoE renten op eller ej? Investorerne har stort set indregnet en renteforhøjelse på 15bp, mens økonomerne er delt ligeligt mellem dem, der venter uændret rente, og dem, der venter en renteforhøjelse på 15bp. Det pludselige skifte i BoE’s signaler i september, hvor centralbanken begyndte at lægge op til, at pengepolitikken kunne blive strammet, var en vigtig faktor bag rentestigningerne – også i Europa – så BoE’s rentebeslutning bliver også interessant set i et bredere markedsperspektiv, jf. Bank of England Preview: Unchanged or dovish rate hike (1. november).

Reserve Bank of Australia (RBA): Den australske centralbank holdt renten uændret på 0,10 %, men droppede loftet over de pengepolitiske renter på 0,10 %, der hidtil har været gældende frem til april 2024, hvilket ikke var overraskende, da centralbanken undlod at forsvare målsætningen i sidste uge. Selv om det i realiteten åbner for en renteforhøjelse inden 2024, var det overordnede budskab stadig, at RBA ikke har travlt med at stramme op. De anerkender risikoen for højere inflation og et strammere arbejdsmarked end ventet, men forventer at inflationen fortsat vil være behersket, da lønningerne kun ventes at sige moderat i de kommende år. Den australske dollar blev svækket oven på udmeldingen fra RBA, og markederne nedtonede forventningerne om renteforhøjelser lidt, men vi finder stadig markedets forventning om tre renteforhøjelser i 2022 overdrevet.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Direktør for Forsvarsministeriets Personalestyrelse
Region Hovedstaden
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Dansk Sygeplejeråd søger digitalt indstillet regnskabskonsulent med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z
Region hovedstaden
Udløber snart
Erhvervsministeriet søger kontorchef til analyse på det erhvervsøkonomiske område
Region Hovedstaden
Er du økonom, og drømmer du om at bidrage til et bedre sundhedsvæsen og være tæt på beslutningerne på en af landets største børne- og ungeafdelinger?
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank