Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Danske Bank: Får vi første rentestigning i Norge?

Hugo Gaarden

fredag 25. september 2020 kl. 10:00

Danske Bank mener, at Norge kan blive det første land, der bryder med nulrenterne – ved at signalisere en rentestigning, der sandsynligvis kan finde sted inden sommeren 2022, mener Danske Bank.

Uddrag fra Danske Bank:

Norges Bank vil signalere tidligere rentestigning

Dagens vigtigste begivenhed bliver mødet i Norges Bank. Vi forventer ingen ændringer i den nuværende pengepolitik, og således ventes opmærksomheden at være på, om centralbanken kommer med nye signaler om renten længere ude i fremtiden.

Vi tror, at Norges Bank nu vil signalere den første renteforhøjelse på et lidt tidligere tidspunkt, sandsynligvis ‘inden sommeren 2022’.

I dag offentliggøres også det tyske Ifo-indeks samt amerikanske ledighedstal.

Ud over ovenstående taler flere medlemmer af FOMC i dag, herunder chefen for New York Fed, John Williams. Vi vil fortsat lytte nøje efter de enkelte medlemmers synspunkter, idet vi tror, at der er uenighed i FOMC om vejen frem.

ECB offentliggør i dag resultatet af sin flagskib-likviditetsoperation TLTRO3.5. Den bliver bestemt ikke så stor som i juni, hvor bankerne tog 1.300 mia. euro. Vi regner med, at der bliver taget et beløb i størrelsesordenen 50-100 mia., men kan ikke udelukke at tallet kommer til at ligge uden for dette interval, da bankerne skal afveje to vigtige drivkræfter; TLTRO-rabatten og operationernes varighed.

Udvalgte markedsnyheder

Amerikansk politik: Mitt Romney annoncerede i går, at han bakker op om beslutningen om at stemme om den næste højesteretsdommer (Trump forventes at nominere en kandidat i weekenden. Med kampen om Højesteret, så ser det meget svært ud for republikanerne og demokraterne at blive enige om en ny økonomisk hjælpepakke, hvilket ikke er positivt hverken for markeder eller økonomien.

Fed: Flere komitémedlemmer talte i går, men det var ikke nok til at bidrage til bedre stemning på markederne. Komitémedlemmerne bliver ved med at understrege, at de ikke vil stramme pengepolitikken foreløbig, men de er ikke villige til at gøre noget ekstra. De 10-årige inflationsforventninger i markedet handler nu i 1,6 % mod 1,8 % lige efter centralbankdirektør Jerome Powell offentliggjorde den nye pengepolitiske målsætning om 2 % inflation i gennemsnit over en årrække.

Samlet set: Desværre har vi en dårlig kombination af stigende smittetal i Europa med dertilhørende strengere restriktioner, smittetal i USA der ikke kommer ned så hurtigt som ønsket, en amerikansk centralbank, der ikke lemper pengepolitikken yderligere, og nu er det også mindre sandsynligt med mere finanspolitisk hjælp I USA. Kombinationen kan blive med at tynge markederne på den korte bane.

Aktier: I går var en blandet dag, hvor Europa outperformede på grund af en rotation ud af amerikanske teknologiaktier. Amerikanske aktier startede i grønt, men endte dagen med et pænt fald. Frasalget fra bredt, men mest udtalt i energi og IT. Defensive aktier faldt mindst. De asiatiske aktiemarkeder er nede her til morgen.

Renter: Det nedadgående pres på de globale renter fortsætter i lyset af usikkerheden i aktiemarkederne, behovet for at bevare de penge- og finanspolitiske stimuli i lyset af usikre vækstudsigter ifølge kommentarer fra Federal Reserve, sammen med mere likviditet fra ECB gennem TLTRO-operationerne. Dertil kommer “mikrofaktorerne” som omfatter en væsentlig løbetidsforlængelse i EUR-statsobligationsmarkedet ved månedens udgang, læs mere i EUR index publication: October 2020 EGB index extension from yesterday. Der er dermed mange faktorer, som kan sende renterne ned på kort sigt.

Valuta: EUR/USD tynges stadig voldsomt ned af den genopblussede usikkerhed omkring nedlukninger/coronavirus i Europa. Nervøsitet i markederne, lavere råvarepriser og lavere inflationsforventninger lægger fortsat et pres på NOK. Stemningen i Emerging Markets er også relativt nervøs, og det gælder især TRY, RUB samt Østeuropa (PLN, HUF, CZK).

Kredit: Den bløde tone fortsatte i kreditmarkederne i går, hvor iTraxx Xover kørte ud med 3bp og Main steg med 1bp på trods af en bedre stemning i de europæiske aktiemarkeder.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank