Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Danske Bank: Hvordan skal den amerikanske jobrapport tolkes?

Hugo Gaarden

tirsdag 07. september 2021 kl. 9:05

Danske Bank om USA-jobrapporten.

Uddrag fra Danske Bank:

Markederne tygger stadig på, hvad fredagens jobrapport i USA vil betyde for den amerikanske centralbanks planer om at neddrosle støtteopkøbene af obligationer (læs mere nedenfor). De forhøjede dagpenge på 300 dollar pr. uge, som ledige amerikanere har kunnet modtage under corona-krisen, og andre hjælpeforanstaltninger, udløber, efter at omkring halvdelen af USA’s delstater allerede har indstillet udbetalingerne.

Amerikansk jobrapport: Fredagens rapport skuffede, da der kun blev skabt 235.000 nye job i august. Det var en uvelkommen overraskelse for USA’s centralbank, der har talt om at neddrosle opkøbene af obligationer på et af de kommende møder (f.eks. september). Lavere jobvækst kan betyde, at pengepolitikken bør være lempelig i længere tid. Men man kan også argumentere for, at der nok skal komme mere gang i jobskabelsen, da vaccinationerne fortsætter, de ekstraordinære hjælpeforanstaltninger til amerikanere, der er ramt af corona-krisen, udløber i denne uge, og data peger på stor efterspørgsel efter arbejdskraft.

Det er svært at sige, hvordan Fed vil tolke jobrapporten og derfor også svært at vurdere, hvordan forventningerne til den fremtidige pengepolitik vil påvirke dollaren på kort sigt (den næste måned). Der er en risiko for, at Fed ønsker at fremstå mere ‘blød’ i tonen, indtil jobvæksten igen accelererer, men de kan også vælge at negligere ‘støjen’.

ECB: ECB-mødet på torsdag vil fokusere på justeringen af kriseopkøbsprogrammet PEPP og inflationsudsigterne. Med stabile finansielle forhold, rekordlave realrenter og en økonomi, der er godt på vej op i omdrejninger i 3. kvt., er betingelserne tilstede for at reducere obligationsopkøbene, men ECB vil ikke kalde det en egentlig neddrosling, jf. ECB Preview: Recalibrating, not tapering – but hawks will squawk (2. september).

NOK: Det tegner mere og mere til en norsk renteforhøjelse i september og en udmelding, der ikke vil ligge langt fra den ret ‘hårde’ udmelding i juni. Det vil formentlig på helt kort sigt tiltrække sig opmærksomhed på valutamarkederne, og taktisk set venter vi venter derfor en stærk NOK på kort sigt.

Tager vi de strategiske briller på, er vi dog ikke helt overbeviste om, at NOK skal styrkes på lidt længere sigt, da den norske krone traditionelt har det svært i et miljø, hvor industrien bremser op, inflationsforventningerne ligger stille, og dollaren styrkes. Men hvis fredagens jobrapport i USA forsinker neddroslingen af Feds støtteopkøb og potentielt også dollarstyrkelsen, kan det forbedre udsigterne for NOK i forhold til vores hovedscenarie – dog kun så længe, markederne ikke begynder at tale ‘stagflation’, hvilket i givet fald vil kunne ramme den globale risikosøgning og altså NOK. Samlet set er vores strategiske syn stadig, at NOK skal svækkes i efteråret. Læs mere om dette i Reading the Markets Norway, 2. september.

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank