Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Danske Bank: Kan inflationen blive ved med at stige?

Hugo Gaarden

mandag 13. december 2021 kl. 9:05

Danske Bank skriver om inflationen.

Uddrag fra Danske Bank:

Fredagens største begivenhed var offentliggørelsen af de amerikanske inflationstal, hvor den samlede inflation blev på 6,8 % å/å i november. Bemærkningerne fra Fed-chef Jerome Powell om, at inflationen måske ikke er helt så midlertidig, som man tidligere ventede, øger risikoen forud for FOMC-mødet i denne uge. Der var desuden beskeden efterspørgsel på gårsdagens auktion over 30-årige amerikanske statsobligationer med en bid-to-cover på 2,2, hvilket er i den lavere del af det interval, der er set i løbet af de sidste fem år.

På den anden side har vi en ny variant af corona-virussen, og der er usikkerhed omkring vaccinernes effektivitet kombineret med usikkerhed i relation til den kinesiske ejendoms-sektor, hvor Evergrande og Kaisera ejendomsudviklerne nu officielt har misligholdt deres dollargæld. Det førte til et fald på de asiatiske aktiemarker i morges i hele regionen.

Herhjemme forventer vi, at inflationen steg yderligere i november til 3,2 %, da energi-priserne er fortsat med at stige. Vi forventer, at især brændstof- og naturgaspriserne vil trække inflationen op, drevet af en stærkere dollar. Nogle energiselskaber har annonceret prisstigninger, men normalt ser vi størstedelen af prisstigningerne i januar. Det underliggende pristryk har været beskedent indtil videre, men virksomheder råber på arbejdskraft og forsyninger, og det bliver derfor interessant at se, om forbrugerpriserne snart stiger, som det er sket i euroområdet. Der er desuden en risiko, der peger opad, på grund af den globale stigning i fødevarepriserne hen over sommeren, som har haft begrænset indvirkning på de danske fødevarepriser indtil nu.

Inflationen i Norge er faldet betydeligt siden sommeren sidste år, drevet af en stærkere NOK- og basiseffekt. Vi mener, at (kerne)inflationen nu vil falde, efterhånden som begge disse faktorer aftager eller vender. Vi vurderer i lighed med konsensusforventningen, at kerneinflation vil stige fra 0,9 % å/å i oktober til 1,2 % å/å i november. Risikoen peger i stigende grad opad, da den store stigning i råvare- og energipriserne samt fragt-omkostningerne sandsynligvis også vil presse forbrugerpriserne i Norge op på et tidspunkt.

 

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Udløber snart
Finance Manager
Region Nordjylland
SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank