Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Danske Bank om Ugen, der gik – og Ugen, der kommer

Morten W. Langer

søndag 14. marts 2021 kl. 19:38

Fra Danske Bank:

Corona-billedet i Europa er stadig broget. Smitten er faldet lidt i USA og Storbritannien. Danmark og Norge har sat AstraZenecas vaccine på pause efter indberetninger om blodpropper hos nyligt vaccinerede. Den europiske lægemiddelstyrelse (EMA) mener ikke, at der indtil videre er noget, der tyder på, at AstraZeneca-vaccinen giver blodpropper, men alene mistanken kan skabe mere skepsis over for den. Johnson & Johnsons vaccine er i denne uge blevet godkendt af EMA, men der kan ifølge virksomheden blive problemer med leverancerne til EU. Læs mere i Covid-19 Update, 11. marts.

ECB ændrede ikke på, hvor meget de alt i alt vil købe obligationer for i forbindelse med kriseprogrammet PEPP, men de sætter ‘betydeligt’ mere fart på opkøbene i 2. kvartal. ECB vurderer, at risikobilledet er afbalanceret og vil derfor fokusere på at begrænse stramningen i de finansielle forhold frem for at lempe yderligere.

Præsident Bidens krisepakke på 1.900 mia. dollar er i denne uge blevet vedtaget i den amerikanske kongres, og vi opreviderer derfor prognosen for den økonomiske vækst i USA til 7,5 % i 2021 og 5,3 % i 2022 (from hhv. 3,3 % og 3,8 %). Læs mere i Research US: Overshooting the old GDP trend path in Q3 21, 10. marts.

Valgene i de tyske delstater Baden-Württemberg og Rheinland-Pfalz på søndag vil blive set som en strømpil for forbundsdagsvalget til september (og i sidste ende for valget af Angela Merkels efterfølger på kanslerposten). Det regerende CDU/CSU er ramt af korruptionsanklager i forbindelse med salg af mundbind, og et dårligt resultat ved delstatsvalgene kan varsle problemer i de kommende måneder (især fordi det endnu ikke er afgjort, hvem i CDU/CSU der skal efterfølge Merkel som kanslerkandidat).

Vi venter ikke, at den amerikanske centralbank ændrer pengepolitikken på onsdag. Markederne regner nu med, at renteforhøjelserne kommer tidligere end hidtil ventet, men Fed vil formentlig stadig signalere at renten ikke forhøjes før efter 2023. Det bliver også interessant at høre, om Fed kommenterer stigningen i den amerikanske realrente, selv om vi ikke venter konkrete ændringer f.eks. i støtteopkøbene af obligationer.

Industriproduktionen i Kina vil formentlig vise en høj vækstrate pga. en basiseffekt, der skyldes et sammenbrud i industriproduktionen og detailsalget for et år siden. Konsensusforventningen er en årlig vækst i industriproduktionen på 32,6 %, men den høje vækst skyldes altså ikke, at der er kommet mere momentum i den kinesiske økonomi. I USA satte den kontante udbetaling til amerikanerne på 600 dollar gang i detailsalget i januar, og det bliver interessant at se, om effekten også har kunnet mærkes i februar.

Vi venter ikke større pengepolitiske ændringer på Bank of Englands martsmøde, og heller ikke i forbindelse med den japanske centralbanks revurdering af pengepolitikken. Sidstnævnte vil formentlig ikke købe så ofte op i aktiemarkedet fremover som hidtil, men til gengæld for større beløb ad gangen. Spørgsmålet er, om de vil tillade lidt større udsving i renten på 10-årige statsobligationer end hidtil, men centralbankdirektør Kuroda har talt imod det, og vi venter derfor ingen ændringer i denne omgang.

I Danmark går vi en stille uge i møde angående nøgletal. Onsdag præsenterer Nationalbanken sin prognose for dansk økonomi. Vi har set, at der er godt gang i industrien og eksporten, mens tjenesteerhvervene stadig halter efter. Vi forventer, at Nationalbankens prognose vil vise en lille nedjustering i den forventede BNP-vækst, fordi genåbningen først for nylig er begyndt. Derudover planlægger regeringen at præsentere en genåbningsplan senest den 23. marts, hvilket vil have stor indflydelse på økonomien de kommende måneder.

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Nyt job
Medarbejder til tilsynet med markedet for kryptoaktiver og betalingstjenester
Region H
CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Nyt job
Spændende og alsidig stilling som økonomi- og administrationschef
Region Hovedstaden
Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
Dansk Sygeplejeråd søger digitalt indstillet økonomimedarbejder med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z
Region Hovedstaden
Nyt job
Økonom til tilsynet med realkreditinstitutter
Region H
Nyt job
Økonom til analyser af arbejdsmarkedet
Region H
Nyt job
Financial Controller til Process Integration ApS
Region Midt
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland
Nyt job
Forbrugerrådet Tænk søger en ny direktør
Region Hovedstaden
Nyt job
INSTITUTLEDER PÅ AAU BUSINESS SCHOOL – Aalborg Universitet
Region Nordjylland
Skatteministeriet søger kontorchef til Organisering og Governance
Region H
SPARTA SØGER EN ERFAREN KOMMERCIEL CHE
Region H

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank